Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, "Tarih yazanlar, ulaştırmadaki yarım asra sığmayan yatırımların nasıl gerçekleştiğini mutlaka yazacaklardır. Çıktığımız bu yolda yolları böldük, milleti, hayatları bileştirdik" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin üçüncü turunda AK Parti milletvekilleri grupları adına söz aldı.

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, ulaştırma alanındaki yatırımların ekonominin ve büyümenin lokomotif gücü olduğunu belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesinin, bu anlayış içinde uzmanlar ve akademisyenlerle iş birliği içinde hedeflerin belirlenmesi sonucu hazırlandığını ifade eden Soluk, yatırımlarla özellikle karayollarındaki kazaların ve can kayıplarının önüne geçildiğini, bunun da maddi değeri ölçülemeyecek kadar önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, özellikle duble yolların yapımı ile önemli bir hizmete imza atıldığını belirterek, "Tarih yazanlar, ulaştırmadaki yarım asra sığmayan yatırımların nasıl gerçekleştiğini mutlaka yazacaklardır. Çıktığımız bu yolda yolları böldük, milleti, hayatları bileştirdik" dedi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan da karayollarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlanmasının doğru adım olduğunu, bu yolla ulaştırmada entegrasyonun sağlandığını kaydetti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da Türkiye'nin, doğu ile batı arasında kavşak noktası olduğunu kürsüde gösterdiği haritayla anlatarak, ülkenin bu niteliğinin ulaştırma alanındaki büyük hizmetler sonucu etkin kullanıldığını vurguladı.

"Bugün trafik kazasında kaybettiğim ağabeyimin doğum günü"

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 29 Şubat'ın trafik kazasında yaşamını yitiren ağabeyinin doğum günü olduğunu, aynı kazada yengesinin de hayatını kaybettiğini belirterek, kendisinin de ulaştırma alanında çalışan bir akademisyen olduğunu söyledi.

Ağabeyinin doğum gününde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bütçesine ilişkin söz almasının anlamlı olduğunu vurgulayan Ilıcalı, yakınlarının hayatını kaybettiği yollar gibi yolları bölünmüş yol haline getiren ve trafik güvenliğini sağlayan çalışmaları dolayısıyla AK Parti iktidarına ve buna katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Ilıcalı'ya başsağlığı diledi.

Bugünün, 4 yılda bir yaşanan 29 Şubat olduğunu anımsatan Hamzaçebi, 26. parlamento döneminde bir daha 29 Şubat günü yaşanmayacağı için istisnai bir güne tanıklık edildiğini belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de "Hiçbir iktidar, AK Parti kadar yola önem vermedi. 'Yol medeniyettir' diye çıktık milletin önüne. Hiçbir partinin sloganı 'Durmak yok, yola devam' değildi. Buradaki yol aynı zamanda gönüllere giden yollardı" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da bilişim teknolojisi alanındaki hizmetler hakkında bilgi verdi. Ercoşkun sözlerini, bir şarkının sözlerine gönderme yaparak, "Vurur yüze ifadesi, trafikte hız felaket, bilişimde ise hız berekettir bitanesi" diyerek tamamladı.

AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun da AK Parti iktidarlarının, "halka hizmet Hakk'a hizmettir" anlayışı içinde çalışarak, ulaştırma alanında yıllardır süren altyapı sorunlarını çözdüğünü ifade etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da AK Parti iktidarlarının insanı ve insan onurunu esas alan anlayışla çalışma hayatında düzenlemeler gerçekleştirdiğini, küresel krizlere rağmen iş gücüne katılımı ve istihdamı artırıcı önlemler geliştirdiğini dile getirdi.

Kadın odaklı düzenlemelere de değinen Sarıeroğlu, "AK Parti, söylenenlerin aksine hayatın her alanında kadınların rol ve etkinliğini artırmıştır " dedi.

"Güçlü toplumlar, insanının bugünü kadar geleceğini de güvence altına alır"

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da partisinin iktidarları boyunca insan ve emek odaklı çalışma hayatını esas aldığına işaret ederek, yapılan hizmetleri aktardı.

İş kazalarında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Uslu, "İş sağlığı ve güvenliği önemli bir maliyet değildir. Önlemek, telafi etmekten daha ucuz ve daha kolaydır. Bu da bir kültür ve duyarlılık meselesidir" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de güçlü toplumların insanının bugünü kadar geleceğini de güvence altına aldığını belirterek, AK Parti'nin geçmişte hayal dahi edilemeyen düzenlemeleri hayata geçirerek, vatandaşlarının geleceğini de güvence altına aldığını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da Mesleki Yeterlilik Kurumuna değinerek, kurumun istihdam ve mesleki standartlar konusunda önemli hizmetler gerçekleştirdiğini, bunun da Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırdığını anlattı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da AK Parti iktidarlarının emeğin kutsallığına inanan anlayışa sahip olduğunu vurgulayarak, bu anlayış doğrultusunda kamu çalışanlarının geçmişte göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş haklarını alabilmeleri için düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

"Avrupalılarca Türkiye'nin üyeliği belki ilk defa, stratejik düzlemde ele alınmaya başlandı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Türkiye ile AB ilişkilerine değindiği konuşmasında, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, yeni Türkiye vizyonumuz ve AB'ye üyelik sürecimizle insan hakları, demokratikleşme ve temel özgürlükler alanında çok önemli hukuki ve idari reformlara imza atmış, uluslararası sözleşmelerin hukuk sistemimiz içindeki yerini güçlendirmiş, düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü açmış, işkence ve kötü muamelelerin önlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması alanlarında önemli mesafeler katetmiştir.

Bugün AB ile ilişkiler açısından tarihi bir süreçten geçiyoruz. Küresel ekonomik ve siyasi çalkantılar, özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan ve uzun süre etkisini sürdüreceğini düşündüğümüz kırılmalar, Türkiye'nin rolünü her zamankinden daha fazla ön plana çıkarmaktadır."

Türkiye'nin her geçen gün AB açısından iş birliği daha fazla aranan ortak konumuna geldiğine işaret eden Çonkar, Türkiye'nin AB üyeliğinin stratejik zeminde ve ortak çıkarlar doğrultusunda ele alındığını gördüklerini belirtti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de Türkiye-AB ilişkilerinde birden fazla faktörün etkisiyle başlayan yeni ve önemli sürece girildiğini anlattı.

Bu faktörler arasında göçmen konusu, ekonomik kriz ve terör tehditlerinin olduğuna dikkati çeken Dişli, "Avrupalılarca Türkiye'nin üyeliği belki ilk defa, ilk başvurumuzdan bu yana, stratejik bir düzlemde ele alınmaya başlandı. Bu süreci bakanlığımız, ülkemiz açısından çok başarılı bir şekilde değerlendirmek zorundadır ve değerlendireceğinden de eminiz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de grubu adına yaptığı konuşmada, Türk Akreditasyon Kurumunun çalışmalarına değinerek, hizmetler sayesinde piyasada kalite altyapısının güçlendiğini, güven duygusunun arttığını ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Ilıcalı Erzincan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title