Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un, "Bu ülkede paralel AKP'nin kendisi" sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yarattı.

TBMM Genel Kurulu'nda Milli Savunma Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok ağır iç ve dış güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu, PKK terörünün şehirlere taşındığını, şehitlerin Çözüm Süreci sonucunda alçakça katledildiğini savundu.

İktidarın gerçekleri sakladığını ve sahte beklentiler yarattığını ifade eden Haberal, "PKK silah bırakmadı, silah bırakan Türkiye'nin güvenlik güçleri oldu. Silahlı ayaklanma başlayınca hükümet Çözüm Sürecini koruma altına almış ve buzdolabına kaldırmakla yetinmiştir. Ne yazıktır ki buzdolabının fişini çekip çürümeye terk edememektedir, hala bu ihanet sürecine bel bağladığı görülmektedir" diye konuştu.

Ortam ve şartlar uygun olduğunda "bölünme sürecinin yeniden ısıtılarak Türkiye'nin önüne getirileceğini" öne süren Haberal, "Dolmabahçe'de resmiyet kazanan ve Türkiye'nin bölünmesinin yol haritası olan terörist başının 10 maddelik bölünme manifestosu, yeniden masadaki yerini alacaktır. Yeni anayasa sürecinin de bu amaçla kullanılması beklenmektedir. Dolmabahçe süreci, seçimler öncesi oy kaybı endişesiyle kesintiye uğramıştır. Bu bakımdan İmralı sürecinin buzdolabından alınarak yeni bir söylemle ve yeni bir kılıfla canlandırılması şaşırtıcı olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin izlediği politikaların Türkiye'yi açık tehditlerin hedefi haline getirdiğini savunan Haberal, Türkmenlerin DAEŞ ve Barzani arasında sıkıştığını ve varlık mücadelesi verdiğini söyledi. Haberal, Suriye'de hükümetin bütün tezlerinin çöktüğünü, ne yöne gittiğini bilmeden sürüklendiğini ileri sürerek, PYD tarafından ilan edilen üç kantonunun birleşmesi halinde sınırın çembere alınacağını söyledi.

HDP'li Baluken ile Ak Parti'li Bostancı arasındaki tartışma

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, söz alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine ve milletvekillerine yönelik ifadelerde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Saçmış olduğu hakaretlerin tamamını misliyle çarpıp kendisine iade ediyorum. Sırf başkanlık hesabı uğruna içeride ve dışarıda ülkeyi kaos ve savaş ortamına çevirmiş bir kişi, şimdi HDP üzerinden halklarımızı sürüklediği felaket ortamının gündemini değiştirmeye çalışıyor. Fezlekeler üzerinden HDP'yi tehdit eden, HDP'yi korkutacağını sanan bir zihniyete karşı daha güçlü şekilde mücadelemizi devam ettireceğiz. Ülkeyi darbe ve savaş girdabına sokan, kan deryasına çevirenler HDP'nin yürüttüğü bu mücadele karşısında korkmaya devam etsin."

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, temmuz ayından beri yaşanan terörist saldırılarının, "Saray ve AK Parti iktidarı, Türkiye'yi savaşa götürüyor" bağlamına oturtulmaya çalışıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Oysa ki olup biten Türkiye'ye, insanlara, onların can ve mal emniyetine karşı çeşitli nedenlerle girişilen bir terörist saldırıdır. Böyle bir bağlama yerleştirilmesinin kastı yani saray, AK Parti bir tarafta, PKK diğer tarafta... Güya saraya ve AK Parti'ye karşı olan çevrelere, muhalif çevrelere 'gel gel' yapılmak isteniyor. Bu, bir strateji. Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin birliğinden ve dirliğinden sorumlu bir makamda bulunan kişi olarak bu dili, bu dili temsil eden siyaseti ve bu çerçevede HDP'nin de zaman zaman bu bağlama oturan yaklaşımını eleştiriyor. Bunda alınacak, gocunacak bir şey yok."

HDP'li Baluken, sataşma gerekçesiyle çıktığı kürsüde bazı fotoğraflar göstererek, "Şu fotoğraflara bakın, dün Cizre'de çekildi. Yıkık, viraneye dönen kentin kimler tarafından bu hale getirildiğini biliyorsunuz. 'Bölücü terör örgütü yıktı, yaktı' diyorsunuz. O örgütün elinde bunu yapacak silah olmadığını bütün dünya biliyor. Ortaya koyduğunuz yıkım tablosu, öldürdüğünüz siviller, saray ve karargah darbesinin sonucudur. Bunlar, uluslararası mahkemede ağır faturayla yargılama sürecini getirecek" görüşünü ileri sürdü.

AK Partili Bostancı, temmuz ayından beri terörist saldırılar gerçekleştirildiğini, devletin örgüte karşı mukabele ettiğini ve etmek zorunda olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütlerinin gerçekleştirdiği yıkımı, cinayetleri devlete ihale etmeye kalkmak, ya saflıktandır ya da terörün girişimlerini kapama girişimidir. Elbette o teröristler cezalarını görecekler. Bu millete meydan okumanın karşılığını görecek. Mardin'de bu sabahki yıkımı gördünüz mü? 'Terör, ölüm, şiddet olmasın' diyorsanız, örgüte bir çift laf edin, millet şenlensin" karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de söz alarak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı susabilse, kendini toparlayabilse bu ülke pek çok sorununu Meclis içerisinde tartışarak aşacak. Ama Cumhurbaşkanı her şeye laf yetiştirme telaşı içerisinde, gündemi kendi belirleme telaşı içerisindeyken bir de baktık ki Gine'ye karışmaya başlamış. Cumhurbaşkanı Gine'de konuşurken 'Gine'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesini değiştirmek faydalı olur. Burası Gine'nin makamına yakışmıyor. Bunu da halletmemiz lazım'... Herhalde bir cumhurbaşkanının yabancı bir cumhurbaşkanını böylesine incittiği bir söz dünya tarihinde bulunmuyor. Bir eve gidiyorsunuz, misafirsiniz, ev sahibi size çay, pasta ikram ediyor ve siz de dönüp ev sahibine 'senin eşyalarını beğenmedim, evini beğenmedim'... Böyle bir anlayış kabul edilebilir mi? Cumhurbaşkanı sıfatıyla söylediği bu söz, Türkiye'yi de bağlıyor. Cumhurbaşkanı'nın ülkedeki sorunlu söylemlerine alıştık, hiç olmazsa yurt dışındayken Türkiye'nin itibarını gölgelemesin."

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının eylem ve strateji planları açıkladığını, ancak hiçbir anlamlı gelişme kaydedemediğini öne sürdü. Ayhan, "Herkes iflas erteleme almaya başladı. Sanayi alanları alıyorsunuz konut yapıyorsunuz. Tasarruf bitmiş. Serbest piyasa ekonomisi serbest müdahale ekonomisine dönmüş" dedi.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, AK Parti iktidarında memurun, işçinin, çiftçinin, emeklinin, esnafın, işverenin perişan olduğunu savunarak, "Milletimiz açlık sınırının altında yaşıyor, siz pembe tablo çiziyorsunuz. Mutlu kesim var. AKP, '11 defa seçim kazandık, yüzde 49,5 oy aldık' diyebilir. Dış politikadaki teslimiyetçiliğe, terörü elinizle büyütmeye, asker ve polisin terörle mücadelesine katliam denilmesine, pahalılığa, ülke zenginliğini yabancılara peşkeş çekmenize oy vermedi. Siz de milleti kandırarak bugüne geldiniz" görüşünü savundu.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TÜBİTAK ve TÜBA'nın sanayi ile üniversite arasında köprü oluşturduğunu belirterek, güçlü idari ve özerk yapıları olması gerekirken siyasi erkin egemenliğine girmek için yarışa girildiğini söyledi.

İktidarın, TÜBİTAK ve TÜBA'nın yapısında değişiklik yaptığını savunan Aydın, bilimsel ve evrensel kriterler bir kenara bırakılarak büyük skandalların yaşandığını ileri sürdü.

MHP'li Ok'un sözleri tartışma yarattı

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, köylü ve çiftçinin tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşadığını, süt üreticilerinin iflasın eşiğinde olduğunu ifade ederek, 14 yıllık iktidarın yanlış politikalarının tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Ok'un, AK Parti sıralarına yönelik, "12 Eylül öncesinde saçakların altında saklanıyordunuz, şimdi milletten aldığınız destekle kendiniz zulmediyorsunuz. Uyguladığınız Çözüm Süreci, PKK'ya karşı mücadele eden polis ve askerlerimize yaptığınız komplolar ihanet politikalarıdır. PKK ile mücadele eden subaylarımızı Silivri'ye tıkanlar, masumların kanlarını akıtanlar mutlaka Silivri'ye girecek. Görevini yapmayan İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, MİT Müsteşarı, ilgili başbakan yardımcıları ve dönemin Başbakanı... Madem adalet, hukuk varsa divanı harpte yargılanacaksınız ve Silivri'ye gireceksiniz. Bu sivil darbe son bulacak. Bunlara katlanacaksınız. PKK ile birlikte yürüdünüz. Utan, utan" demesine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Konuşma süresi bitmesine rağmen sözlerini sürdüren Ok'un, kendisine tepki gösteren AK Parti milletvekillerine, "Bu ülkede paralel AKP'nin kendisi" karşılığını vermesi üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

Başkanvekili Pervin Buldan, yerine oturmasını istediği Ok ile AK Parti'liler arasındaki tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi.

AK Parti ile MHP'li milletvekilleri arasında tartışma, arada da sürdü. Bu sırada AK Parti sıralarından Ok'a, "Paralel partini ele geçiriyordu, senin haberin yok" diye laf atıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, aradan sonraki oturumda söz alarak, Ok'un eleştiri içinde değerlendirilemeyecek sözler kullandığını, bunun provokatör bir üslup olduğunu, ancak bu üsluba en şık cevabı milletin verdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
title