Haberler

2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, "Bütün bu krizlere, etrafımızdaki komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara rağmen, Türkiye önemli ölçüde ihracatını korumayı başardı" dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, "Bütün bu krizlere, etrafımızdaki komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara rağmen, Türkiye önemli ölçüde ihracatını korumayı başardı" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ekonomi Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın sunumunun ardından bakanlık personeli kendini tanıttı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bakanlık personelindeki kadın sayısının fazla olmasından dolayı Bakan Elitaş'a teşekkür etti.

Görüşmelerde söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bakanların siyasetçi kimliğini bir kenara bırakıp, günlük politikanın rehavetine kapılmaması gerektiğini söyledi. Kuşoğlu, "Bazı ülkelerle sıkıntılar, sorunlar olabilir ama bunu ticarete yansıtmamak lazım" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise ihracat ve ithalat rakamlarına değinerek, ciddi anlamda gerilemenin olduğunu savundu.

Paylan, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki iç barışı tesis edemediğimiz için çatışmalı bir ülke algısı var. Türkiye'nin dışardan algısı her gün negatif yönde gidiyor. Türkiye otoriterleşen, tek adam modeline doğru giden bir ülke. Güvenliksiz bir ülkedir. Ülkede ciddi bir çatışmalı dönem yaşanıyor. İstanbul, Ankara, Suruç'ta patlamalar yaşandı. Bu algı doğrudan yatırımı da geriletiyor. Bu yalnızca reklamla çözülebilecek bir şey değildir. Türkiye imajını yükseltmenin birinci yolu, demokrasimizi kurumsallaştırmaktan geçiyor."

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise Türkiye'nin ekonomik anlamda elde ettiği rakamların önemli başarı olduğunu söyledi. Koçer, "Bütün bu krizlere, etrafımızdaki komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye önemli ölçüde ihracatını korumayı başardı. Son dönemde ihracatımızda ciddi anlamda ürün çeşitliliği arttı" diye konuştu.

"Dürüstlük" tartışması

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta cari açık ile mücadelenin başarısız olduğunu öne sürdü.

Usta'nın, ekonomiye ilişkin yapılan değerlendirmelerin "dürüst" olmadığını iddiasına, Ak Parti'li Koçer tepki gösterdi.

Ekonomi Bakanı Elitaş ise "Burada arkadaşlarımızın söylediği 'dürüstlük' ifadesini herhalde dil sürçmesi olarak tahmin ediyorum. Ben birkaç bütçe konuşması yaptım. Siz de müsteşar yardımcısıydınız. O bütçe konuşmalarının büyük bir kısmını siz hazırladınız bana. Yani o rakamların büyük bir kısmını siz bana hazırladınız ve ben 1 saat konuşma yaptım Genel Kurul'da. Dürüstlük ile ilgili konuları herhalde farklı bir anlamda söylüyorsunuz diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

Tartışmanın devam etmesi üzerine Başkanvekili AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, komisyon üyesi milletvekillerini uyardı.

Yeniden söz alan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Sayın Bakan ben size hiç konuşma metni hazırlamadım" dedi.

Ekonomi Bakanlığı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor.

Kaynak: AA / Politika

Nejat Koçer Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title