Haberler

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na Doğru

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak milli takım sporcuları, son hazırlıklarını girdikleri kamplarda yapıyor.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek oyunlara Türkiye, bedensel engelliler, görme engelliler ve özellerde 76 sporcuyla katılacak. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna bağlı branşlardaki milli sporcuların çalışmaları, Ankara, İstanbul, Adana, Antalya ve Kocaeli'de olmak üzere 8 branşta sürüyor.

Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı'nın, 15 Ağustos'ta Ankara'daki Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) başlayan kampı, 31 Ağustos'ta sona erecek. Kampta milli atıcılar Aysel Özgan, Hakan Çevik, Savaş Üstün, Murat Oğuz, Ayşegül Pehlivanlar, Çağla Atakal, Korhan Yamaç ve Cevat Karagöl bulunuyor.

Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı ise İstanbul Holiday Inn'de 22 Ağustos'ta tamamlanacak kampın ardından, 28 Ağustos'a kadar Antalya Gloria Sport Otel'de olacak. Zeynep Acet, Nurşah Usta, Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci'den oluşan milli takım, hazırlıklarına 28-31 Ağustos'ta İstanbul Holiday Inn'de yapılacak kampla son verecek.

Milli halterciler Nazmiye Muratlı ve Dilfiroz Kuzdağı, bugün Adana Anemon Otel'de başlayan kamp çalışmalarını, 31 Ağustos'ta tamamlayacak.

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nın, 7 sporcuyla, dün Ankara'daki Büyük Anadolu Otel'de başlayan kampı, 31 Ağustos'ta sona erecek. Ekipte Handan Biroğlu, Erdoğan Aygan, Bülent Korkmaz, Naci Yenier, Ömer Aşık, Merve Nur Eroğlu ve Zehra Özbey Torun yer alıyor.

Eryaman TOHM'da çalışan ve Abdullah Öztürk, Nesim Turan, Ali Öztürk, Hatice Duman, Nergiz Altıntaş, Kübra Korkut, Ümran Ertiş, Neslihan Kavas ve Süleyman Vural'dan oluşan Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı da 15 Ağustos'ta başlayan kampı, 31 Ağustos'ta sonlandıracak.

Beytullah Eroğlu ve Özlem Kaya'nın yer aldığı Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı, son çalışmasını, 21-31 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün tesislerinde yapacak.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, 12 kişilik kadrosuyla, 19-31 Ağustos tarihlerinde İstanbul Adela Otel'de kampa girecek. Takımda Kemal Kaan Şafak, Uğur Toprak, Özgür Gürbulak, İbrahim Yavuz, Kaan Dalay, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci, Fikri Gündoğdu, Yasin Cırgaoğlu, Ferit Gümüş ve Selim Sayak forma giyecek.

Tekerlekli sandalye tenisinde kota alarak bir ilke imza atan Büşra Fatma Ün ise son kamp çalışmasını 19-31 Ağustos'ta Kocaeli'de gerçekleştirecek.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan 46, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonundan 29, Türkiye Özel Sporcular Federasyonundan ise bir sporcu mücadele verecek.

Milli takım kafilesi, 2 Eylül'de Rio'ya hareket edecek.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title