Haberler

2016 Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme Fuarı Açıldı

2016 Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme Fuarı’nın açılışı pek çok ismin katılımı ile gerçekleştirildi.

2016 Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme Fuarı'nın açılışı pek çok ismin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme Komisyonu tarafından düzenlenen 2016 Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme Fuarı'nın, Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Açılışa Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Akkaya, İlçe Şube Müdürleri Gürkan Hazar, Erdoğan Çakmak, okul ve kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kızılcahamam'daki mesleki ve teknik anadolu liseleri hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, "İlçemizde ortaöğretime bin 900 öğrencimiz devam etmektedir. Bunlardan mesleki ve teknik anadolu liselerimizde 10 alanda bin 100 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu sergiyi düzenlemedeki amacımız, ilçemizdeki meslek liselerini, alanlarını görsel olarak birlikte sergilemek, ilçemizde öğrenim görmekte olan, gelecekte okul ve alan seçimi yapacak 8. ve 9. sınıf öğrencilerimize, onların velilerine ve tüm halkımıza tanıtmaktır" şeklinde konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ise yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Meslek Liseleriyle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altunel, mesleki eğitime giden öğrenci sayısı oranının arttığını da belirtti. (UD- - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Yıldız Kızılcahamam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title