Haberler

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin kendi adlarına açtıkları iş yerleri için yüzde 15 destek primi ödemesinin doğru bir uygulama olduğunu belirterek, "Çünkü Türkiye'de ortalama emeklilik yaşı 44 olan yaklaşık 11 milyon emekli var. Bunların önemli bir kısmı gelip iş yeri açarsa, haksız rekabet hususu ortaya çıkar" dedi.

"Bunların önemli bir kısmı gelip iş yeri açarsa, diğer iş yerlerine karşı haksız rekabet hususu ortaya çıkar. 2015 yılı bütçesiyle biz SGK'ya değişik adlar altında 81 milyar lira aktarılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Tasarı üzerine söz alan AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, konuşmasında Osmanlıca tartışmalarına değinerek, "Osmanlıca, bugün konuştuğumuz dilin özüdür. Alfabesi de dünya genelinde kullanılan, Arap alfabesinin Türkçe'ye uyarlanmış halidir. Ancak Osmanlıca'ya olan tepki, aslında Arap alfabesine olan hırstan, İslamofobiden ortaya çıktığını düşünüyorum" dedi.

Erdinç ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin eleştirilere karşılık, "Cumhurbaşkanlığı Sarayımız, bu ülkenin kalbi olacaktır. Devlet kendisine bir arazi üzerine bina yapıyor. Bunu yargıya ya da size soracak değil. Böyle devlet olmaz. Kimseye de sormayacak, kimseden de izin mizin almayacak. Devlet yönetmek çocuk oyuncağı değil. Devletin iradesi var" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Erdinç'in konuşmasına tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bu ülkede kamu vicdanında yer etmemiş bulunan ve halen maliyeti konusunda da aklanmamış ve Atatürk'ün bağışlama iradesine ters olarak, milletten kaçırılarak yapılmış olan bir kaçak sarayın nasıl savunulduğuna tanık olduk. Şiddetle kınıyorum.

Osmanlıca ile ilgili tartışmaların İslamofobiden kaynaklandığı düşüncesi, gerçek dışıdır ve akıl dışıdır. Türkiye'de hiç kimse sizlerden daha az Müslüman değildir. Türkiye'de herkes dinini, büyük Atatürk sayesinde yıllarca, özgürce yapmıştır. Osmanlıca bir kere devlet, saray dildir, alkın kullandığı dil değildir."

-"2070 yılına kadar dahi doğru düzgün bir iyileşme zor görünüyor"

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin kendi adlarına açtıkları iş yerleri için yüzde 15 destek primi ödemesinin doğru bir uygulama olduğunu belirtti.

Türkiye'de ortalama emeklilik yaşı 44 olan yaklaşık 11 milyon emekli olduğuna dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:

"Bunların önemli bir kısmı gelip iş yeri açarsa, diğer iş yerlerine karşı haksız rekabet hususu ortaya çıkar. 2015 yılı bütçesiyle biz SGK'ya değişik adlar altında 81 milyar lira aktarılacak. Türkiye'de şu anda aynı bütçede öngörülen toplam yatırım tutarı 48 milyar lira. Bunun açığını daha da artıracak, dengeleri daha da bozacak herhangi bir düzenlemeyi bu aşamada yapmamız doğru olmaz.

Türkiye'de 1990'lı yılların başında maalesef 36-37 yaşındaki insanların dahi emekli olabilmesinin önü açılmış. Sonra bu bir miktar düzeltilmeye çalışılmış. 2008 yılında biz bir düzenleme yaptık ama bütün bu düzenlemelerde, mevcutların hakkı korunsun diye 2070 yılına kadar dahi doğru düzgün bu sistemde bir iyileşme zor görünüyor.

Şu anda 34 OECD ülkesi var. Bunların 30'unda emeklilik yaşı 65 ve üzeri. Sadece 4 ülke 60-65 arasında. Türkiye'de ise bu sene dahil 49-50 yaşında insanlar emekli olabiliyor." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şükrü Erdinç Mehmet Şimşek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title