Haberler

2015 Genel Seçimleri Aydın Üniversitesi 5. Siyaset Akademisi'nde

Güncelleme:

Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sosyolog Z. Banu DALAMAN'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek Siyaset Akademisi'nde 7 hafta boyunca her Cuma günü, siyasetçi konuklar ve öğrenciler "2015 Genel Seçimleri Öncesi Türkiye"yi tartışacaklar. 24 Nisan Cuma günü saat: 10.00'da başlayacak 6. hafta programının konukları, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Bihlun TAMAYLIGİL, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut ÖVÜR, GENAR Araştırma, Danışmanlık, Eğitim Şirketi Kurucu Ortağı ve Başkanı İhsan AKTAŞ olacak.

Akademide seçim stratejileri ve deneyimleri yeni oy kullanacak gençlere ders niteliğinde aktarılırken, "Türk Siyasetinde Anayasa ve Başkanlık Sistemi, Türk Siyasetinde Liderlik, Siyasette Anket Çalışmaları ve Söylemin Önemi, Siyaset ve Dış İlişkiler, Halk Sağlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Politikaları, Siyasette Kadınlara Pozitif Ayrımcılık, İşsizlik ve İstihdam Güvencesi, Yerel Siyaset ve Demokrasi" gibi gündeme dair konu başlıkları yer alacak.

Türk siyasetini şekillendiren siyasi görüşleri öğrenme ve kurumların önemli temsilcileri ile tanışma şansı yakalayan üniversiteli öğrenciler, akademik donanımlarını ve bilgi düzeylerini geliştirip, bu alanda yeni bakış açıları kazanacaklar. Yedi hafta sürecek akademinin sonunda katılımcılar eğitim sertifikası sahibi olacaklar.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin en önemli ulusal ve uluslararası etkinliklerinden biri olan Siyaset Akademileri'nin bu yıl İstanbul'da beşincisi, İzmir, Ankara ve Kırşehir ile birlikte Türkiye'de sekizincisi, Paris, Brüksel, Londra, Berlin, Kudüs ve Lefkoşa ile dünyada on üçüncüsü düzenlenmektedir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sabah Gazetesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title