Haberler

2015 Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2015 Basın Ödülleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2015 Basın Ödülleri Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti 2015 Basın Ödülleri Yarışması'nın ödülleri törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, SANKO Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ali Tiryakioğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay'ın yanı sıra birçok gazeteci katıldı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) geleneksel hale getirdiği ve 8 branşta düzenlenen yarışmada ilk 3 ve mansiyona layık görülen eserlere çeşitli ödüller verildi. Programda ayrıca mesleğe uzun yıllar hizmet etmiş isimlere de birer plaket takdim edildi.

Törende konuşan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, seçim sürecinde en az kendileri kadar çalışan ve kendileri kadar yorulan gazetecileri bu önemli günlerinde tebrik ettiğini söyledi. Gül, "7 Haziran'da bir seçim oldu. 1 Kasım'da tekrar bir seçim oldu. Bu süreçte gece gündüz demeden sizler de basın emekçileri değerli arkadaşlarımız, birçok programa, birçok siyasi etkinliğe tanıklık ettiler. Sizler de kamu hizmeti yapıyorsunuz. Sizler de bu ülkenin vatandaşlarının doğru bilgiye ulaşması için, sağlıklı bilgilere erişmeleri açısından çok önemli ve çok değerli işler yapıyorsunuz. Bugün de çok değerli gazeteci arkadaşlarımızın, ödül törenindeyiz. Ben, bu vesileyle gece gündüz çalışarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme konusunda, gayret gösteren siz değerli basın emekçilerini, tebrik ediyorum. Türkiye gerçekten çok zorlu bir süreci yaşıyor. Bunun ana sebebi çok zor bir jeopolitik konumda bulunmasından kaynaklanıyor. Komşularımızın yaşadığı hadiseler, doğrudan bizi de etkiliyor. Türkiye'de, bir çukur dahi kalmayıncaya kadar, o silahlar, o çukurlara gömülünceye kadar, hükümetimiz, kararlı bir şekilde, terörle mücadele konusunda, sonuna kadar mücadele edecek. Bu mücadelemizi yaparken de, işte Sur'da, Silopi'de, Nusaybin'de Cizre'de ve bazı yerlerde, bu çukurlar neden geç kapatılıyor. Sokağa çıkma yasakları neden oluyor. Bunun temel sebebi, 90'lı yıllarda yaşanan hukuk dışı, müdahalelerin olmaması, demokrasi dışı bir takım eylemlerin olmamasında gösterilen hassasiyettir" ifadelerini kullandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eden ve aileleriyle birlikte bütün yüreğiyle yaptığı işin hakkını verme mücadelesi gösteren bütün gazetecilere mesleklerinde daha başarılı günler dileyen Vali Ali Yerlikaya ise, içinde bulunduğumuz coğrafyanın çok zor bir coğrafya olduğunu söyledi. Vali Yerlikaya, "Hepimiz de biliyoruz ki içinde bulunduğumuz coğrafya zor günler yaşıyor. Türkiye içerisinde de biz Suriye ile sınır olmak hasebiyle bizim imtihanımız daha zor geçmişte çok iyi bir noktaya gelen komşuluk münasebetimiz şimdi 52 kilometrelik sınırı her iki tarafında da 44 kilometrelik tarafında da 6 kilometrelik tarafında da maalesef terör örgütlerinin aktif olduğu bir sınır haline geldi. 44 kilometre DAEŞ ile İslahiye'nin karşısında bulunan 6 kilometrelik meydan Ahbez tarafında PYD unsurları tarafından yoğun bir şekilde bulunuyor. Şehirde bulunan valinin birinci görevi huzur hizmeti 1 milyon 899 bin geçen senenin rakamıydı yine rakam inşallah 28 Ocak'ta açıklanacak. 2 milyon 250 bini yakaladığımızı düşünerek söylüyorum. Başta askerimiz, kışla, jandarma, emniyet teşkilatımız, milli istihbarat teşkilatımız, korucularımız, hepimiz devlet, millet sevgisiyle hukuk devletinin kanunlarının bize vermiş olduğu müsaadeyi empati yaparak bu şehrin huzurunu, asayişini temin etme, korumakla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti İbrahim Ay ise, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri Basın Ödülleri Yarışmasını geleneksel hale getirdiğini söyledi. Ay, "Eli kalem tutan tüm gazetecilerin, üyemiz olup olmaması sorun değil. Herkes müracaat edebilir. Bugün bu salonda TOKİ projemiz ve 2015 basın ödüllerini sahipleriyle buluşturmak için bulunmaktayız. Öncelikle tüm meslektaşlarıma bize olan inancından ve desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Artık altı üstü, sağı solu boş söylemlere kamuoyu itibar etmemektedir. Bizler de bugün söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmenin haklı gururunu, onurunu ve sevincini yaşıyoruz. Son olarak üzerinde iki buçuk yıldır yılmadan usanmadan sabırla çalıştığınız TOKİ projesinde mutlu sona ulaştık. Resmi protokolümüzü TOKİ'nin Ankara merkez binasında Gaziantep milletvekilleri ve TOKİ başkanımızın katılımıyla imzaladık. Bu imza Gaziantep basın tarihinde bir ilk olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 dalda başarı gösteren ve gazetecilik mesleğine uzun yıllarını veren gazetecilere ödüller verilirken, GGC Başkanı İbrahim Ay'a da plaket takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin İbrahim Ay AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title