Haberler

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) ev sahibi Fransa'yı 80-75 yenerek finale çıkan İspanya Milli Takımı'nda başantrenör Sergio Scariolo, zorlu bir atmosferde galip gelmeyi başaran oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) ev sahibi Fransa'yı 80-75 yenerek finale çıkan İspanya Milli Takımı'nda başantrenör Sergio Scariolo, zorlu bir atmosferde galip gelmeyi başaran oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Scariolo, finale kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Etkileyici bir atmosferde güçlü bir ev sahibi takıma karşı galip gelen oyuncularımla gurur duyuyorum. Maç içinde pes etmeyerek 11 sayıdan geri geldik. Gasol başta olmak üzere oyuncularım bireysel olarak iyi performanslar sergiledi. Sonunda kuşkusuz kazanmayı hak ettik. Finale kalmamız ve olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde etmemiz harika. Bunun keyfini çıkaracağız ve sonrasında finali düşünmeye başlayacağız."

Maçta 40 sayı, 11 ribauntla "double double" yaparak galibiyetin mimarı olan Pau Gasol da takımıyla gurur duyduğunu kaydederek, "Harika bir maçtı. İki takım da sonuna kadar mücadele etti. Defansif olarak harika bir iş yaptık. Fransa'da böyle bir takıma karşı kazanmak kolay değildi. Finale kaldığımız için mutluyuz. Taraftarı önünde ev sahibi ekibi yenmek, bir takım için oldukça motive edici" yorumunda bulundu.

Fransa cephesi

Fransa Milli Takımı Başantrenörü Vincent Collet, hakemlerin performansından yakınarak, "Sahadaki her basketbolcu, oyunun adil bir şekilde yönetilmesini hak ediyor. Bu gece sadece 8 defa serbest atış çizgisine gelebildik ve 17 atış kullandık. Buna karşın Gasol lehine sistematik şekilde fauller çalındı. Kabul ediyorum, Gasol fantastik bir oyuncu ama FIBA faullerin herkese adil şekilde çalınması için bir şeyler yapmalı. Bu gece adil bir yönetim olmadı" ifadelerini kullandı.

Mağlubiyetten dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını da ifade eden Collet, "Hücumda sonlara doğru iyi oynamasak da topu iyi paylaştık. Zor bir maçı geride bıraktık. Gasol pota altını domine etti ve savunmada istediğimizi yaptık. Basket üretemediğimiz dakikalarda İspanya skorda geri gelmeyi başardı ve maçı kazanmayı bildi" şeklinde konuştu.

Ev sahibi takımın tecrübeli oyuncusu Boris Diaw ise takımının sergilediği performansla gurur duyduğunu aktararak, "İlk 37 dakikadaki oyunumuz harikaydı. Sadece son 3 dakika hücumda istediğimizi yapamadık. Rakibimizden fazla serbest atış kaçırdık ve böyle olunca maçı kaybettik. Mağlubiyetten dolayı hayal kırıklığına uğradık. Artık hedefimiz, taraftarımızın önünde bronz madalya kazanmak" diye konuştu.

Bu arada 26 bin 922 taraftarın izlediği yarı final karşılaşmasıyla Avrupa'da salon basketbolu seyirci rekoru da kırıldı. Bir önceki rekor, ikinci turda 26 bin 135 taraftarın takip ettiği Fransa-Türkiye maçına aitti.

Kaynak: AA / Spor

Pau Gasol İspanya Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title