Haberler

2014 Yılı Büçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Başbakan Yardımcısı Babacan: (4) "Biz hiçbir yolsuzluğu örtmeyiz, hiçbir yolsuzluğa duyarsız kalmayız ama büyüyen Türkiye'ye yönelik hiçbir girişim, hiçbir oyun karşısında da seyirci kalmayız, kalamayız" "Aksi ispat edilene kadar masum olan insanlara karşı infaza girişen herkes itibar ve siyaset suikastlerinin tetikçisi olur" "Şöyle bir zamanlamasına, muhtevasına, yöntemine baktığınızda, medyada işleniş ve servis tarzına baktığınızda burada maalesef bir siyaset mühendisliği görüntüsü vardır" "Eğer böyleyse bu oyun yeni Türkiye'ye, büyük Türkiye'ye yönelik bir oyundur.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul merkezli operasyonu değerlendirirken, "Biz hiçbir yolsuzluğu örtmeyiz, hiçbir yolsuzluğa duyarsız kalmayız ama büyüyen Türkiye'ye yönelik hiçbir girişim, hiçbir oyun karşısında da seyirci kalmayız, kalamayız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçesi üzerinde Hükümet adına konuşan Babacan, Türkiye'de medyanın, yargı süreçlerine, kararlarına saygı gösterme kültürünü öğrenmesi gerektiğini söyledi. Babacan, aksi ispat edilinceye kadar masum insanlara yapılan haksızlığa karşı ilkeli duruş sergilenmemesi halinde, yarın aynı şeyin başkasının başına geldiğinde hiç kimsenin itiraz edecek hakkı kendinde bulamayacağını ifade etti.

İstanbul merkezli operasyona ilişkin yargı sürecinin başladığını belirten Babacan, herkesin bu süreci sağduyuyla, sorumlulukla takip etmesi, yargının da itinayla ve mümkün olan en kısa zamanda görevini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Babacan, "Aksi ispat edilene kadar masum olan insanlara karşı infaza girişen herkesin itibar ve siyaset suikastlerinin tetikçisi olur" dedi.

Seçimlere yalnızca 3,5 ay kala bu olayların gerçekleştiğine dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti:

"Ancak şöyle bir zamanlamasına, muhtevasına, yöntemine baktığınızda, medyada işleniş ve servis tarzına baktığınızda burada maalesef bir siyaset mühendisliği görüntüsü vardır. ve eğer böyleyse bu oyun yeni Türkiye'ye, büyük Türkiye'ye yönelik bir oyundur. Bu oyun doğrudan doğruya Türkiye'yi, Türkiye siyasetini, Türkiye'nin büyük ideallerini hedef almaktadır. Bu oyun milli iradeye kastetmektedir.

TBMM'den, iktidardan ve muhalefetten beklenen bu olanlar karşısında ilkeli, prensipli bir tutum sergilemektir.

Milletin aleyhine olan hiç kimsenin, hiçbir örgütün, hiçbir siyasi partinin lehine olamaz, millet esastır. Biz hiçbir yolsuzluğu örtmeyiz, hiçbir yolsuzluğa duyarsız kalmayız ama büyüyen Türkiye'ye yönelik hiçbir girişim, hiçbir oyun karşısında da seyirci kalmayız, kalamayız. Biz 11 yıl boyunca her türlü çeteyle, her türlü illegal örgütle, her türlü yolsuzlukla mücadele ettik ve bu mücadelemizi cesaretle verdik. Bundan sonra da mücadelemiz devam edecek.

Türkiye artık eski Türkiye değildir, Türkiye çıkarları zedelenenlerin kirli senaryolarla istikamet çizecekleri bir ülke de değildir.

İktidarımız döneminde mali suçlarla mücadele kapsamında yani yolsuzluk, sahtecilik ve ekonomik suçlarda 11 yılda toplam 91 bin 687 tane operasyon düzenlenmiş. Bunu 11 yıla bölün, her yıldaki gün sayısına bölün ve her gün bu konularda kaç tane operasyon düzenlendiğini siz hesap edin. 91 bin 687 operasyon sadece yolsuzluk, sahtecilik ve ekonomik suçlarla alakalı. Kaçakçılık suçlarında bu dönemde 113 bin 545 tane operasyon gerçekleştirdik, 214 bin 615 kişi yakalandı bu operasyonlarda, 113 bin 545 operasyon sadece kaçakçılıkta.

Organize suçlarda 2 bin 234 operasyon, 30 bin 570 yakalanan kişi, narkotik suçlarda 123 bin 18 operasyon, 259 bin 102 kişi. Sadece bu rakamlar dahi bizim mali suçlarla, kaçakçılıkla, organize suçlarla, narkotik suçlarıyla ne kadar yoğun bir mücadele içinde olduğumuzu ispat eden, gösteren, çok önemli rakamlar bunlar."

-"Millet en büyük hakem"

Milletin, ferasetiyle en büyük hakem olduğunu belirten Babacan "Milletimiz sergilenen oyunları çok net bir şekilde görüyor, izliyor. Milletimizin gönül penceresi açık ve milletimiz, gerçekten, pek çok olay karşısında çok sıhhatli analiz yapabiliyor, doğruyu, eğriyi çok iyi ayırt edebiliyor. Bu olanlar ve bir siyasi mühendislik görüntüsü veren bu olaylar eğer böyleyse, bu, milletimizin, gerçekten, takdirinden, milletimizin değerlendirmesinden kaçmaz, kaçamaz ve 30 Martta milletimiz, Türkiye üzerinde operasyon yapmaya çalışan çevrelere, onların uzantılarına, onlarla birlikte hareket eden fırsatçılara, kuşkusuz, gereken cevabı sandıkta en güzel şekilde verecektir" diye konuştu.

Babacan şöyle devam etti:

"Hesaplaşma günü, inşallah, yakın. Bütün bunların değerlendirmesini, halkımızın vicdanı, kanaati, hep beraber göreceğiz, 30 Martta net ve açık bir şekilde ortaya çıkacak, kim ne derse desin.

Sizlerin ve milletimizin şunu bilmesini istiyoruz ki her türlü saldırıya göğüs gererek Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize artık üzerinde operasyon yapılamayan bir Türkiye emanet etmek için aynı heyecanla, aynı gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Faizlerin düşmesinin birilerini rahatsız ettiğini biliyoruz, o birilerini daha da rahatsız etmeye devam edeceğiz.  Çözüm süreçlerinin birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini biliyoruz.

Ölümlerden, kandan ve gözyaşından beslenenleri rahatsız etmeye, gençleri yaşatmak için çırpınmaya da devam edeceğiz.

İstikrar, güven ve kardeşlik ortamının birilerine rahatsızlık verdiğini biliyoruz. İstikrarla, güvenle, daha güçlü bir kardeşlikle Türkiye'yi yüceltmeye de devam edeceğiz.

Demokrasinin bazı çevreleri çok rahatsız ettiğini de biliyoruz. Biz o çevrelere de rahatsızlık vermeye, demokrasiyi daha da büyütmeye devam edeceğiz.

Aktif dış politikanın, itibarı artan bir Türkiye'nin, kirli çıkarları zedelenen çevrelere rahatsızlık verdiğini biliyoruz. Türkiye'nin güçlenmesinden, büyümesinden, tüm dünyada sözü dinlenen, itibarlı bir ülke olmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu biliyoruz. Onları da rahatsız etmeye, dünya genelinde hakkı, doğruyu savunmaya devam edeceğiz.

Türkiye üzerinden çıkar hesabı yapan kaos lobisinin ayağına basmaya barış lobisinin bir üyesi olarak barış mücadelesi vermeye devam edeceğiz."

-"Kıskananları daha da çok kıskandırmaya devam edeceğiz"

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümüne 10 yıl kaldığını belirten Babacan, 10 yıl içinde daha çok çalışarak 2 trilyon dolarlık milli gelire, 25 bin dolarlık kişi başı milli gelire ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefine, ulaşacaklarını ifade etti.

Kendi denizaltısını üreten, kendi savaş uçaklarını imal eden, kendi ürettiği uyduları kendisi uzaya fırlatabilen bir Türkiye inşası hayal olduğunu kaydeden Babacan, bu hayali gerçekleştirmeye başladıklarını, somut adımlar attıklarını söyledi.

"Kardeşliği daha da güçlendirecek, 76 milyonun aynı ortak hedefe odaklandığı bir atmosferde aydınlık yarınlara hep beraber ilerleyeceğiz" diyen Babacan, şunları söyledi:

"Yatırımların önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz. Türkiye'yi yatırım için daha da uygun hale getirip, cazip hale getirip küresel bir yatırım üssü yapacağız.

Son on bir yıllık icraatımız, son 11 yılda ortaya koyduklarımız bu gelecek hayallerimizin aslında iddialı ama gerçekçi hedefler olduğunu gösteriyor. Hayal güzeldir. Hayal, ulaşılamayanı da düşünmek demektir, ulaşılamazı da dikkate almak demektir ama biz, çok şükür bugüne kadar Türkiye için hayal ettiklerimizi tek tek, tek tek gerçekleştirdik ve bundan sonraki dönemde de hedeflerimize inşallah hep beraber ulaşacağız.

Türkiye'yi bu hedeflerinden, bu hayallerinden uzaklaştırmaya çalışanlar oldu, olacak. Türkiye'nin gerçekten toplumuyla, ekonomisiyle, dünyadaki görünürlüğüyle ve etkinliğiyle hangi noktadan hangi noktaya geldiğini hepimiz çok açık bir şekilde görüyoruz.

Bugün artık, Türkiye'nin kendi iç gündemi denilen bir şey neredeyse kalmadı. Bugün Türkiye'de yaşadığımız her olay, artık anında Avrupa gündemi, anında dünya gündemi. Bu, dünyada artık, ne kadar yakından izlenen ve etki alanı ne kadar genişleyen bir ülke olduğumuzu bize çok çok yakından göstermekte. Bugün dünyanın her ülkesine ihracat yapan bir ülke konumundayız.

Bugün Türk Hava Yolları 104 ülkeyle dünyada en çok ülkeye uçuş yapan hava yolu şirketi statüsünü kazanmış durumda. Dünyada hiçbir hava yolu şirketi bu kadar çok ülkeye uçuş yapmıyor. Bugün artık Türkiye, dünyanın tarımda yedinci büyük ülkesi, turizmde altıncı büyük ülkesi; tabii bunlara bazen gıptayla bakılıyor, bazen imreniliyor ama bazen de çekilemiyor, kıskanılıyor. İşte o çekemeyenleri, kıskananları daha da çok kıskandırmaya devam edeceğiz."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ali Babacan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title