Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, ilçe seçim kurullarındaki tutanakların, birleştirilmiş tutanak olarak il seçim kuruluna asılmasına yönelik itiraz dilekçesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, ilçe seçim kurullarındaki tutanakların, birleştirilmiş tutanak olarak il seçim kuruluna asılmasına yönelik itiraz dilekçesi verdiklerini bildirdi.

CHP Milletvekilleri Aka, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, söz konusu dilekçeyi YSK'ya verdi.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Aka, verdikleri dilekçenin, itiraz süresinin saat 17.00'a kadar uzatılması için olmadığını kaydetti.

İlçe seçim kurullarındaki tutanakların birleştirilmiş tutanak olarak il seçim kuruluna asılmaması gerektiğini ifade eden Aka, önce itirazların değerlendirilmesinin gerektiğini, bunların kaldırılmasına yönelik dilekçe verdiklerini ifade etti.

YSK'nın bir top yaparak bu dilekçeyi değerlendireceğini ve büyük ihtimalle kaldırılması yönünde karar vereceğini kaydeden Aka, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bugün saat 15.00'a kadar ilçe seçim kurullarına yapılan itirazlar, 48 saat içinde değerlendirildikten sonra, itirazlar kabul edildiği takdirde il seçim kuruluna başvuru yapılacak. İl seçim kurulundaki başvuru 48 saatlik bir süre içerisinde değerlendirilecek. Yani özetle 6 Nisan'a kadar eğer itirazlar kabul edilirse bu süreç devam edecek ve 6 Nisan'a kadar YSK son kararını söyleyecek. 9 Nisan'a kadar YSK'nın süresi var. En geç 9 Nisan'a kadar Ankara'nın kaderinin hangi ellere teslim edildiği belirlenmiş olacak."

-"Kestirme yapmak güç"

İlhan Cihaner de şu anda CHP Genel Merkezi'nde sonuçların incelendiğini, itiraz edilmesi gereken sandıklara itirazların yapıldığını belirterek, CHP'nin, tek bir oyun bile peşine düştüğünü, zayi olmaması için uğraştığını söyledi.

Sosyal medyada bilgi kirliliğinin bulunduğunu ifade eden Cihaner, kendilerine ait ıslak imzalı tutanakların tamamının sisteme girildiğini, karşılaştırmaların yapıldığını aktardı.

Şu anda YSK'da herhangi bir oy sayım dökümünün bulunmadığını dile getiren Cihaner, itirazların ilçe seçim kurullarına yapıldığını, şimdi yaptıkları itirazın "teknik bir itiraz" olduğunu söyledi.

Şu andaki tabloya bakılarak bir şey söylemenin spekülatif olacağını belirten Cihaner, "Melih Gökçek'in yaptığı açıklamaları erken buluyoruz. Birkaç gün içinde netleşecektir" dedi.

"Islak imzalı tutanakları kıyasladınız CHP olarak, herhangi bir şey gördünüz mü?" sorusuna Cihaner, "Çok fazla var. Bunların bazıları tabi her seçimde rastlanabilecek maddi hatalar ama… Kaydırmalar olmuş. Ama normal seçmen davranışıyla açıklanamayacak bazı şeyler de var. Örneğin bazı sandıklarda sıfır oy var. Bununla ilgili arkadaşlarımız, hukukçularımız gerekli girişimleri yaptılar, yapıyorlar" karşılığını verdi.

"Sizce bu usulsüzlükler seçimin kaderini değiştirebilecek mi?" sorusuna Cihaner, "Çok bıçak sırtı olduğu için şu anda kestirme yapmak biraz güç. Çünkü bir de muhtar pusulalarının atıldığı zarfların akıbeti var. Bunların hepsi biraz daha belirsiz hale getiriyor" yanıtını verdi.

"Mustafa Sarıgül'ün 3 bin 500 sandıkta yanlılık yapıldı açıklaması var. Böyle bir rakam var  mı?" sorusunu Cihaner, "Şimdiye kadar tespitler, teknik tespitlerdi ama neredeyse insanın gözünden sürmeyi çalabilecek bir siyasi iktidar her şeyi yapabilir. Buradaki sorunumuz, aslında insanların oyuna sahip çıkması gereken devlet mekanizmasının burada tarafsız davranmıyor olması. Yine de güvencemiz yargıdır, YSK'dır. Umuyorum ki şaibesiz bir sonucu en kısa sürede elde ederiz" şeklinde yanıtladı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İlhan Cihaner Hüseyin Aygün Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title