Haberler

    2014'ün Başında Tüm Türkiye 4g'ye Geçecek

    Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “2014'ün başından itibaren tüm Türkiye 4G'ye geçecek” dedi.

    - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) için Eskişehir yolunda yapılan hizmet binasının temel atma töreni yapıldı. Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Bilgi Teknolojleri ve iletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer katıldı.

    Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, 10 yıldır yapılan değişikliklerle hem sektörün gelişmesini hem de bilgiye hızlı bir şekilde ulaşılması için çok önemli değişiklikler gerçekleştirdiklerini belirterek " Bir yandan rekabetin sağlanmasını temin ederken, diğer taraftan da vatandaşın işletmeciler tarafından sömürülmesine izin vermeyecek düzenlemelere de zamanında müdahalelerle yerine getirdi. Bugün sektör bu kurumun ağırlığını, düzenleyici rolünü tamamı ile kabul etmiştir. Rekabette anlaşmazlıklara düştüklerinde bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu yetişiyor. Bizim amacımız gelişmiş ülkelere bakarak, insanımızın imrenmesi değil, gelişmiş ülkelerin insanımıza, ülkemize imrenerek bakacak hale getirmek. BTK'da bu anlamda önemli bir paydaş" ifadesini kullandı.

    BTK'nın yeni binasının inşatını görünce gururlanmanın yanında birazda kıskandığını ifade eden Bakan Yıldırım, BTK Başkanı Tayfun Acarer'e seslenerek, "Tayfun bey bize de burada bir köşede yer verirseniz, bir oda memnun oluruz. Bakanlık olarak diğer kurumların gerisinde kaldık. Ama önemli olan ülkemizin kazanması. Önemli olan insanımızın kazanması. Binalar tek başına bir şey ifade etmiyor. İstediğiniz kadar güzel binalar yapın orada ruh olmazsa, orada millete hizmet etme aşkı olmazsa o bina hiçbir şeye yaramaz" diye konuştu.Türkiye'de 10 buçuk yılda en fazla yatırım yapan iki kuruluşun olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, bunlardan birinin kendi bakanlığı, ikincisinin ise 60 milyar yatırım ile TOKİ olduğunu kaydetti.İletişim sektöründe yapılan hizmetlere değinen Bakan Yıldırım, Türkiye'de iletişim sektörünün 2005 yılından itibaren tamamen serbestleştiğini bildirdi. Türkiye'deki iletişim trafiğine de dikkat çeken Yıldırım, yüzde 11'in üzerinde bir artışın gerçekleştiğini dile getirerek Türkiye 323 dakika ile rekor kırdığını ve Avrupa'yı geride bıraktığını, Fransa'nın ardından ikinci sırada olduğunu söyledi.İletişim teknolojisinde birçok projeye imza attıklarının kaydeden Bakan Yıldırım, Fatih projesinin 3 yıl içerisinde tamamen hayata geçeceğini vurgulayarak Alt yapı çalışması için gerekli olan herşeyin Türkiye'de üretileceğini ifade etti.

    Bakan Yıldırım, 2014'ün başından itibaren tüm Türkiye'nin 4G'ye kavuşacağını açıkladı.

    Kaynak: İHA

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Binali Yıldırım Eskişehir Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title