Haberler

2014, Gazeteciler İçin Son Zamanların "En Ölümcül" Yılı Oldu

BİRLEŞMİŞ Geçtiğimiz yılın, radikal grupların arasında kalan gazeteciler için son zamanların en ölümcül ve tehlikeli dönemi olduğu bildirildi.

BİRLEŞMİŞ Geçtiğimiz yılın, radikal grupların arasında kalan gazeteciler için son zamanların en ölümcül ve tehlikeli dönemi olduğu bildirildi.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) adlı dernek, basın özgürlüğüyle ilgili yıllık raporunu yayımladı.

CPJ'nin yıllık raporunda, gazetecilerin Suriye'deki gelişmeleri takip sırasında hayatlarını kaybettikleri, Ebola salgınında sansüre uğradıkları, Mısır ve Etiyopya'da ise hapse atıldıkları belirtildi.

Radikal gruplar ve militanlarla mücadelenin gazetecilerin özgürlüklerini kısıtladığı bilgisine yer verilen raporda, gazeteciler için son zamanların en ölümcül ve tehlikeli döneminin yaşandığı belirtildi.

Savaşı izlerken çok az korunan veya daha az ücretle çalışan serbest gazetecilerin sayısının arttığı belirtilen raporda, savaşın gazeteciler için doğal tehlikelerine işaret edildi.

CPJ'ye göre ayrıca, Nijerya ve Meksika'da militanların medyada daha fazla yer almak için yoğun çaba göstermesine karşın, hükümetlerin bunu bastırmak istediği belirtilirken, gazetecilerin bu iki ülkede de ortada kaldığı kaydedildi.

Boko Haram'ın Youtube'da teşvik edildiği, bazı Meksika uyuşturucu kartellerinin de aynı yıl benzer bir yola başvurduğu belirtilen raporda, geçen yıl Nijerya'da 200'den fazla kız öğrencinin kaçırılmasından sonra gazetecilerin hükümet baskısıyla bu konuda haber yapmalarının engellendiği kaydedildi.

CPJ, 27 gazetecinin öldürüldüğü 2014 yılında ilk 15 ülkeyi ise şu şekilde sıraladı:

"Somali'de 4, Suriye'de 3, Pakistan'da 3, Paraguay'da 3, Hindistan'da 2, Meksika'da 2, Brezilya'da 2, Libya'da 1, Yemen'de 1, Gine'de 1, Güney Afrika'da 1, Filistin'de 1, Bangladeş'te 1, Ukrayna'da 1 ve Myanmar'da 1"

Basına sansür

Libya'daki kaosun, Ortadoğu'daki internet kısıtlamalarının ve Singapur'daki sansürün "ince silahları"nın "endişe verici" olduğu ve haberciliği engellediği kaydedilen CPJ raporunda, dünyada sansürün uygulandığı ilk 10 ülke ise Eritre, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Etiyopya, Azerbaycan, Vietnam, İran, Çin, Myanmar ve Küba şeklinde sıralandı.

Kaynak: AA / Güncel

New York Etiyopya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title