Haberler

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

"Diyarbakır'da büyük cezaevi konsepti yapıyorlar, adını Recep Tayyip Erdoğan, F tiplerinin adının ise İdris Naim Şahin olmasını öneriyorum" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan,

" Diyarbakır'da büyük cezaevi konsepti yapıyorlar, adını Recep Tayyip Erdoğan, F tiplerinin adının ise İdris Naim Şahin olmasını öneriyorum" dedi.

Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerinde BDP Grubu adına yaptığı konuşmada, karlı dağlarda operasyonların yapıldığını öne sürdü. Kaplan, "Sarıkamış'ta Enver Paşa'nın yaptığının benzeri, Şırnak, Cudi, Cilo dağlarında yapılıyor. Kürt sorununa terör gözüyle bakarsanız çözemezsiniz, barış ve kardeşliği de getiremezsiniz" diye konuştu.

Bir önerisi olduğunu ifade eden Kaplan, "Diyarbakır'da büyük cezaevi konsepti yapıldığını, bunun adının Recep Tayyip Erdoğan, F tiplerinin adını ise İdris Naim Şahin olmasını önerdiğini" belirtti. Önerisini oylamaya sunduğunu dile getiren Kaplan, "Tıpkı barajlar gibi. Kabul edenler ellerini kaldırsın" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise polislerin sendika kurmak istediğini ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, yayımladığı genelgeyle bunun yasal olarak mümkün olmadığını belirttiğini söyledi.

Önder, jandarma, asker, polis dahil tüm kamu çalışanlarının sendikalaşma mücadelesinin yanında olduklarını ifade etti.

"BDP siyaset yapmıyor" denildiğini dile getiren Önder, "Siyaseti size unutturdular, bizim yaptığımızı siyaset dışı bir şey zannediyorsunuz. BDP, siyasetin en hasını yapıyor" ifadesini kullandı.

Önder, "Kürt milliyetçiliği" denildiğine işaret ederek, BDP'nin, bu tehlikeye düşmemek için seçimlere aralarında sosyalist, sosyal demokrat, değişik inanç gruplarından oluşan blokla girdiğini vurguladı.

"Bu toprakların en kadim meselesi nedir- Hangi parti bu meseleye çözüm önerisi getirdi-" diye soran Önder, AK Parti'nin çözümünün, güvenlikçi yaklaşım olduğunu, "Kürt sorunu diye bir şey yok; Kürt kardeşlerimizin sorunu var" dediğini söyledi.

Önder, "Kürtler'in kardeş sözünden tiksindiğini, artık kusacağını" ileri sürerek, "Bırakın kardeşlik demeyi ya da manikürcü terimlerini, etmiş, tırnakmış... Bunlarla sosyolojik bir mesele çözülemez. Eşitlik, en tılsımlı şey budur" görüşünü savundu.

Elindeki bir fotoğrafı gösteren Önder, sözlerini, "Burada, gaz bombalarıyla iki tabuta müdahale ediyorlar. Talep, '500 metrelik yoldan yürüyerek cenazemizi defnedeceğiz' diyorlar. Ölüye yumuşaklıkla muamele edilir. Bu olay, on gün önce oldu. Bu fotoğrafta da annesi var. Siz, bu topraklara gelmeden önce Kürtler, bu toprakların kadim haklarından biriydi. Cenazeye, cenaze cemaatine bu yapılır mı-" diye sürdürdü.

Önder, Kürtler'in, "demokratik özerklik" önerdiğini ifade ederek,

"Demokratik özerklik, bölünmüş olan bu ülkede, Kürtlerin bu ülkeyi bütünleştirme çabasıdır. Kürtler, federasyon, ayrılık isteseler bunu söylemekten imtina edecek adamlar değil" dedi.

Önder'in, "Bölgede ağzından yellenen valileriniz" yönündeki ifadesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tepki göstererek, Önder'in terbiyeli olmasını istedi.

Bunun üzerine BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Önce sen terbiyeli ol" diyerek ayağa kalktı.

Kısa süren tartışmanın ardından Önder, kürsüden ayrılarak, Bakan Şahin'in yanına gitti. Önder, elindeki fotoğrafı Şahin'in önüne bırakarak, "Bu da annesi" dedi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Murat Taydaş - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sırrı Süreyya Önder İdris Naim Şahin Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title