Haberler

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Toplandı

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Aksu Hizmet Binası'nda Vali Kadir Koçdemir'in başkanlık ettiği toplantıya, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve ESOGÜ eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin katıldı.

Toplantıda, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nde Eskişehir'in tanıtımında kullanılacak logo ve maskotların belirlenmesi için çalışma başlatılmasına karar verildi.

Gelecek yıl kullanılacak temalar görüşüldü. Tanıtımlarda işlenebilecek ana temalardan bazıları ise "Göç, iskan ve şehirleşme" olarak öne çıktı.

Ayrıca kültür başkentliği çerçevesinde kullanılmak üzere yeni bir yazı karakterinin hazırlanması gündeme geldi. Hazırlanacak yeni yazı karakterinin çifte başkentlik sürecinde resmi yazışmalar gibi birçok alanda da kullanılması ve Eskişehir'i 2013'ten sonraki yıllarda da hatırlatmasının hedeflendiği bildirildi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Deniz Açık - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Kadir Koçdemir Burhan Sakallı Odunpazarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title