Haberler

2012 Yılı Abdullah Baştürk İşçi Edebiyatı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Genel-İş ve DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk'ün anısına, Baştürk ailesi ve DİSK/Genel-İş Sendikası'yla birlikte bu yıl 10.'su düzenlenen 2012 yılı Abdullah Baştürk İşçi Edebiyat Ödül töreni Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde...

Genel-İş ve DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk'ün anısına, Baştürk ailesi ve DİSK/Genel-İş Sendikası'yla birlikte bu yıl 10.'su düzenlenen 2012 yılı Abdullah Baştürk İşçi Edebiyat Ödül töreni Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı.

Ödül törenine DİSK/Genel İş Genel Başkanı Erol Ekici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çok sayıda sendika yöneticisi katıldı.

Ödül Töreni öncesi düzenlenen Ulusal İstihdam Stratejileri konulu panelde, Evrensel Sendikal Haklar Bağlamında, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile ilgili Genel-İş uzmanları, panele katılan işçileri bilgilendirdi.

Açılış konuşmasını yapan DİSK/Genel-İş Başkanı Erol Ekici, İşçilerin yaşamın her anında oldukları gibi kültür ve edebiyat alanında da olması gerektiğini vurguladı. Geçmiş yıllarda ulusal ve uluslararası işçi yaşantısının ve direnişlerinin edebiyata vurduğu damgasını örnekleri ile aktararak, günümüzde de işçi edebiyatının yaygınlaşması ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1970'li yıllarda uygulanan Toplumcu Belediyeciliği, 2007 yılından beri Çankaya'da yeniden kurma mücadelesi verdiğini belirterek, "Önümüze koyduğumuz en temel unsurlar, özgürlük, barış ve kardeşliktir" dedi.

Tanık, konuşmasında Toplumcu Belediyeciliği yeniden uygularken en büyük güç aldığı kesimin Çankaya Belediyesi çalışanları olduğunu, Çankaya Belediyesi çalışanlarının tamamın sendikalı olduğunu ve sendikal mücadelede deneyimleri olduğunu söyledi. Tanık, "Bu örgütlü deneyimlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesinin Çankaya Belediyesi'ne karşı uyguladığı bütçe oyununa karşı tek yürek olarak kurumuna sahip çıkmıştır. Bundan dolayı işçilerimi sevgiyle selamlıyorum. Çalışanlarımız yürekten inanıyorum ki

DİSK'in devrimci geleneğini her zaman devam ettireceklerdir" dedi.

Bülent Tanık, sözlerine "Abdullah Baştürk'ün ve bu yolda mücadele vermiş bütün yiğitlerin önünde sevgi ve saygıyla anıyorum" diyerek son verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Perihan Sarı Bülent Tanık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title