Haberler

'2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı' Kapanış Galasıyla Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Gelecek yıl Çin'de Türkiye kültürünü tanıtmaya çalışacağız."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Gelecek yıl Çin'de Türkiye kültürünü tanıtmaya çalışacağız. Bizim de Çin'de çok güzel şeyler yapma konusunda büyük hazırlıklar yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı bu akşam" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyük Tiyatro'da düzenlenen '2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı' galasına katıldı. Çin ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve stratejik işbirliğini kuvvetlendirmek amacıyla düzenlenen galada, Çin'den gelen ünlü dans, akrobasi ve ses sanatçıları gösterilerini sergiledi. Çin Edebiyatçılar ve Sanatçılar Federasyonu'ndan gelen ünlü sanatçılar 'Tarihi İpek Yolu'nda Coşkulu Nağmeler' galasını sunarak, akrobasi, şarkı ve yaptıkları danslarla izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Günay, yaptığı açıklamada, 2012 yılının Türkiye'de Çin Kültür Yılı olduğunu hatırlatarak, "Ankara, İstanbul'un da dışında çok sayıda şehrimiz Çin kültürünün güzel örnekleriyle tanıştı" dedi. Çin'in çok büyük bir uygarlık olduğunu belirten Günay, Doğu'da büyük bir tarih ve gelenek, modern ve geleneksel sanatlar konusunda Çin'de nasıl bir zenginlik olduğunun sergilenen gösterilerle öğrenilmiş olduğunu söyledi. Günay, "Bu gece, çok güzel bir kapanış oldu. Son ay içinde İstanbul'da iki sergi açılışı yaptım. Çin kültürünün renklerini barındıran. Şu anda devam ediyor, Şubat sonuna kadar devam edecek. Biz de gelecek yıl Çin'de Türkiye kültürünü tanıtmaya çalışacağız. Bizim de Çin'de çok güzel şeyler yapma konusunda büyük hazırlıklar yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı bu akşam. Dinleyen ve izleyen herkesin çok keyif aldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

2013 yılında ise Çin, 'Türkiye Yılı' ile Türk kültürüne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ertuğrul Günay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title