Haberler

2011 Yılına Kadar Y Türü Yetki Belgesi Aranmayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Şehir İçi Taşımacılıkta 2011 Yılına Kadar Y Türü Yetki Belgesi Aranmayacağını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, şehir içi taşımacılıkta 2011 yılına kadar y türü yetki belgesi aranmayacağını söyledi.

Devecioğlu yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı'nın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak taşımacılık yapanları rahatlattığını ifade etti Yayınlanan 5904 sayılı yeni genelge ile Y türü yetki belgesi uygulamasına esneklik getirildiğini kaydeden Devecioğlu, "Yeni yayınlanan genelge uyarınca, merkezi adresi köy veya belde olmak şartıyla, köyden veya beldeden, köye, beldeye ya da ilçe veya il merkezine yada bunların aksi istikamette yapılacak yolcu taşımaları için gerekli olan Y türü yetki belgesi şartının, 31 Aralık 2010 tarihine kadar aranmaması kararlaştırıldı. Sektörün yeni düzenlemelere intibakını kolaylaştırmak ve bu kapsamda faaliyette bulunacak olanların yetki belgesi almalarına fırsat vermek acıyla ile yeni genelge yayınlandı" dedi.

Devecioğlu, konuyla ilgili cezaların ağır oluşu ve ciddi mağduriyetlerin oluşması nedeni ile Y türü yetki belgesi uygulamasının Ulaştırma Bakanlılığı ve Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne bildirildikten sonra çalışma yapıldığını belirterek, "Yapılan çalışmalar, il sınırları içerisinde Y türü yetki belgesi olmaksızın taşımacılık yapanlara uygulanan cezaların ağır olduğu, bunların sektörü olumsuz etkilediği üzerinde yoğunlaştı. Bakanlık konuyla ilgili çözüm üretilmesi için harekete geçerek Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne yeni bir genelge talimatı verdi. 27 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan yeni genelge uyarınca, merkezi adresi köy veya beldede olmak kaydıyla, köyden/beldeden, köye/beldeye veya köyden/beldeden ilçe ve il merkezine veya bunların eksi istikamette yapılacak yolcu taşımaları için gerekli olan Y türü yetki belgesinin şartının, 2011 tarihine kadar aranmaması kararlaştırıldı. Sayın Ulaştırma Bakını Binali Yıldırım'a ve Ulaştırma Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(MAD-OÇ-Y) 28.05.2008 16:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title