Haberler

2011 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Töreni Antalya'da Yapıldı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen mavi bayrak projesi kapsamında 2011 yılında mavi bayrak almaya hak kazanan 324 plaj, 17 marina ve 12 yat için Antalya'da tören düzenlendi

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen mavi bayrak projesi kapsamında 2011 yılında mavi bayrak almaya hak kazanan 324 plaj, 17 marina ve 12 yat için Antalya'da tören düzenlendi.

Kemer'e bağlı Tekirova Beldesinde bulunan Güral Premier Otel'de düzenlenen ödül törenine, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, TURÇEV Başkanı Erol Güven, Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, mavi bayrak kriterlerinin her geçen yıl değiştiğini ve mavi bayrak almanın zorlaştığını söyledi.

TURÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Beyaz ise, mavi bayrak ulusal törenlerinin her yıl farklı şehirlerde yapıldığına işaret ederek, "Ülkemizde 1994 yılından bu yana uygulanan mavi bayrak kriterleri her yıl daha fazla etkisini gösteriyor. Mavi bayrak ödülü alanların yarısından fazlası Antalya'dadır. Hedefimiz 511 mavi bayrağı alan İspanya'yı geçmektir" dedi.

-EN İYİ ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ ÖDÜLLERİ-

Bu arada törende, Mavi Bayrak Programı kapsamında çevre bilinçlendirme etkinliklerini en etkili şekilde gerçekleştiren ve bunları en iyi şekli ile raporlayan belediye, yerel dernek, turistik tesisler ve marinalar, ödüllendirildi.

Plaj kategorisinde Muratpaşa Belediyesi, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği ve Sueno Hotels Beach Side, marina kategorisinde Kemer Türkiz Marina'ya 'En İyi Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri' sertifikası verildi.

Bu yıl ilk kez yatlarda mavi bayrak konusunda çevre bilinçlendirme ile ilgili etkili faaliyetler yapmış olan bir tekneye de sertifika verildi. Emekli Anadolu Ajansı Foto Muhabiri gazeteci Nuri Kaynar'a ait Tuana-K da ödüle layık görüldü.

Konuşmalardan sonra 2011 yılında mavi bayrak alan 324 plaj, 17 marina ve 12 yat adına temsili mavi bayrak göndere çekildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title