Haberler

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları Erzurum'da Yapılacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum'da Yapılmasına Karar Verilmesinin Erzurum ve Türkiye İçin Büyük Şans Olacağını Bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılmasına karar verilmesinin Erzurum ve Türkiye için büyük şans olacağını bildirdi.

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılmasına karar verilmesi Erzurum'da ve bütün Türkiye'de sevinçle karşılandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Erzurum, Doğu Anadolu ve Türkiye için çok büyük bir şans" dedi. Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum'un kış turizmi ve sporları ile ilgili önemli bir merkez olduğunu hatırlatarak, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılması fikrini başından beri inançla desteklediklerini ifade etti. "Konuyu sahiplenen ve bizzat ilgilenerek bu sonucun alınmasına büyük katkı sağlayan olan Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan'a ülkem ve memleketim Erzurum adına şükran borçluyuz" diyen Akdağ açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye son dönemde her alanda büyük atılımlar yaşıyor. Spor alanında da önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Kendine güvenen ve her alandaki potansiyelini hareket geçiren Türkiye bu inanç ve heyecanla 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na Erzurum adına talip olmuştu. Bu fikre başından beri inandık. Çünkü hem Türkiye her anlamda böyle bir organizasyonun altından kalkabilecek bir potansiyele, hem de Erzurum bu anlamda aranılan bütün özelliklere sahipti. Sayın Başbakanımızın konuyu sahiplenmesi ve ısrarlı takibi ile adeta topyekün bir seferberlik başlattık. Spordan sorumlu Devlet Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız sayın Mehmet Ali Şahin Bey, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yetkililerimiz, Erzurum Valimiz, Büyük Şehir Belediye Başkanımız, Erzurum Milletvekillerimiz, Atatürk Üniversitemizin Rektörü, Üniversite Sporları Federasyonumuz ve Kayak Federasyonumuzun yetkilileri, Erzurum'daki birçok kurum-kuruluş bu konuda çok gayret gösterdi ve emek verdi. Ben kendilerine ülkem ve Erzurum adına şükranlarımı sunuyorum. Şimdi büyük bir sorumluluk bilinci ile gereken hazırlıkları yine elbirliği ile yapacak ve bu organizasyonu yüzümüzün akı ile tamamlayacağız. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ilimiz, bölgemiz ve Türkiye için kış turizmi açısından da büyük bir şans olacaktır. Bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum".

(YZE-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title