Haberler

2010 Dünya Kupası Elemeleri Kura Çekimine Doğru

2010 Yılında Güney Afrika'da Düzenlenecek Olan 2010 Dünya Kupası Finalleri Öncesinde Finallere Katılacak Takımların Belirleneceği Eleme Gruplarının Kura Çekimi 2 Aralık'ta Güney Afrika'nın Durban Şehrinde Gerçekleştirilecek.

2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası Finalleri öncesinde finallere katılacak takımların belirleneceği eleme gruplarının kura çekimi 2 Aralık'ta Güney Afrika'nın Durban şehrinde gerçekleştirilecek.

2010 Dünya Kupası Finalleri yolunda ilk heyecan eleme grupları kura çekimiyle başlıyor. Japonya ve Güney Kore'de düzenlenen 2002 Dünya Kupası'nda Dünya 3'üncüsü olarak tarihi bir başarıya imza atan ancak 2006 Dünya Kupası'na katılmayı başaramayan Türkiye'nin 2010 yolculuğu da bu kura çekimiyle başlayacak. 25 Kasım Pazar günü Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban Kenti'nde yapılacak olan kura çekimiyle birlikte A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa elemelerindeki rakipleri belli olacak. Durban Uluslararası

Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan kura çekimi TSİ 17.00'de başlayacak. Türkiye'yi kura çekiminde, Türkiye Futbol Federasyonu'nu Başkan vekili Affan Keçeci, Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Berktaş, Genel Sekreter Lütfi Arıboğan ve Genel Sekreter Vekili Metin Kazancıoğlu temsil edecek.

Avrupa elemelerinde toplam 53 takım mücadele edecek. 53 takımdan 13'ü Dünya Kupası biletini kapmak için mücadele edecek. Durban şehrinde çekilecek kura çekimine ilk torbadan seri başı olarak katılacak takımlar İtalya, İspanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa,Portekiz, Hollanda, Hırvatistan ve Yunanistan olarak belirlendi. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne katılma başarısı gösteren A Milli Takım ise son aylardaki çıkışıyla ikinci torbada kendine yer buldu. Milli Takım ikinci torbada yer alan,

İngiltere, Romanya, İskoçya, Bulgaristan, Rusya, Polonya, İsveç ve İsrail'le eşleşmeyecek.

53 takım 6'şarlı 8 ve 5 takımın olduğu 1 grup olmak üzere toplam 9 gruba bölünecek. Gruplarında ilk sırayı alan takımlar doğrudan Dünya Kupası biletini kapacak. Gruplarında ikinci sırayı alan en iyi sekiz takım ise iki maçlı eleminasyon sistemine göre son dört biletten birinin sahibi olmak için mücadele edecek.

Bu dönemki elemelerde Dünya Kupası Finalleri için ayrılmış olan 31 yer için 200 takım mücadele edecek. Bu sayının Dünya Kupası elemelerinde bir rekor olduğu bildiriliyor.

Dünya Kupası Elemeleri'yle ilgili notlar:

"- Avrupa Kıtası'ndan Dünya Kupası'na 13 takım katılacak

- Afrika Kıtası ev sahibi Güney Afrika'da dahil olmaz üzere 6 takımla temsil edilecek

- Asya'da 4 takım doğrudan finallere giderken, 5. Asya takımı Okyanusya şampiyonuyla play-off oynayacak.

- Güney Amerika için Dünya Kupası'nda 4 bilet ayrıldı. Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler'den ise bir takım turnuvada boy gösterecek. Güney, Kuzey ve Orta Amerika'yla Karayiplerin ikincileri kendi aralarında play-off'lar oynayacaklar ve buradan da 1 takım finallere katılacak.

- Dünya Kupası elemeleri boyunca toplam 861 karşılaşma oynanacak.

- Elemeler 2009 yılı Kasım ayında sona erecek.

- Dünya Kupası'nda yer alacak takımların grup kuraları ise 2009 yılı Aralık ayında çekilecek.

- 2006 Dünya Kupası'nda 18 milyon 600 binden fazla taraftar maçları stadyumlarda izlerken maç başına 22 bin taraftar düştü.

- Meksika, Dünya Kupası elemelerinde oynadığı 123 karşılaşmayla bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

- Dünya Kupası Elemeleri tarihindeki en başarılı takım ise oynadığı 64 maçta sadece 2 yenilgi gören Almanya.

- Dünya Kupası Elemeleri tarihinin en golcü ismi ise oynadığı 47 maçta 30 kez ağları sarsan İranlı futbolcu Ali Daei.

- İtalya Dünya Kupası Finalleri'nden daha çok elemelere katılarak bu alanda tüm rakiplerini geride bıraktı (13). Almanya ve İspanya ise 11 kez bu unvana sahip oldu.

- Dünya Kupası Elemeleri'ndeki en çok seyirci katılımlı karşılaşma 1977'de Rio de Janerio Kenti'nde oynandı. Brezilya ve Kolombiya arasında oynanan karşılaşmayı 162 bin 764 kişi izledi.

- Ekvadorlu futbolcu Ivan Hurtado Dünya Kupası Elemeleri'nde 56 kez forma giyerek bu alanda rekoru elinde bulunduruyor".

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title