Haberler

2010 Avrupa Kültür Başkenti -Young Guru Academy Vakfınca Hazırlanan "İstanbul Kültür Elçileri" Projesi Kapsamında, Çeşitli Ülkelerde Okuyan Türk Üniversite Öğrencileri Bulundukları Ülkelerde İstanbul'u Tanıtacak

İstanbul'un 2010 Yılında Avrupa Kültür Başkenti Olması Dolayısıyla, Young Guru Academy (Yga) Vakfı Tarafından Hazırlanan "İstanbul Kültür Elçileri Projesi"yle Çeşitli Ülkelerde Eğitim Gören Türk Üniversite Öğrencilerinden 10'u Bulundukları Ülkelerde İstanbul'u Tanıtacak.

İstanbul'un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla, Young Guru Academy (YGA) Vakfı tarafından hazırlanan ''İstanbul Kültür Elçileri Projesi''yle çeşitli ülkelerde eğitim gören Türk üniversite öğrencilerinden 10'u bulundukları ülkelerde İstanbul'u tanıtacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, YGA Vakfı'nın bu proje ile dünyanın farklı ülkelerindeki üniversiteli Türk gençlerinin, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olacak İstanbul'un tanıtımına liderlik edeceği bildirildi.

Açıklamada, Sinan Yaman'ın kurucusu olduğu belirtilen vakfın Türkiye, Avrupa ve Amerika'dan gelen çok sayıda başvuru arasından 10 üniversiteli genci seçtiği dile getirilerek, bu kişilerin bulundukları ülkelerde İstanbul'u ve Türkiye'yi tanıtmak üzere ''Kültür Elçisi'' misyonunu üstlenecekleri kaydedildi.

2007 yılının Ocak ve Nisan aylarında Amerika, İtalya ve İspanya'daki 40 ayrı üniversitede projenin duyurulacağı belirtilen açıklamada, proje için başvuran yabancı üniversite öğrencilerinden seçilen bir grubun da Haziran 2007'de gerçekleştirilecek İstanbul Kültür Turuna katılmaya hak kazanacağı ifade edildi.

Açıklamada, İstanbul Kültür Turuna katılacak sinema okullarından öğrencilerin çekeceği İstanbul görüntülerinin de 15-22 Eylül tarihleri arasında ABD'de düzenlenecek ''İstanbul Haftası''nda gösterileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title