Haberler

2009: Fırtına Gibi Bir Yıl

Geride Bırakmaya Hazırlandığımız 2009, Dünya Politikası Açısından Oldukça Hareketli Geçdi.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2009, dünya politikası açısından oldukça hareketli geçerken, yine bu yıl içerisinde Meksika'da başlayan ve tüm dünyaya yayılan domuz gribi de milyonlarca kişinin kabusu oldu.

Domuz gribine neden olan H1N1 virüsü, 2009 son günlerine kadar 200 ülkede 10 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Son aylarına Domuz gribi salgınının damga vurduğu geçen yıla dünya, İsrail'in Gazze operasyonuyla girdi. Diğer yandan dünya ayrıca, ABD'de ilk kez siyahi bir başkanın göreve başlamasına tanıklık etti.

Ortadoğu'da barış sürecinin yeniden hareketlendirilmesi umutları 2010'a bırakılırken, İran'da muhalefetin Temmuz ayında seçim sonrası başlayan protesto gösterileri yılın ikinci yarısında dünya kamuoyunu meşgul etti. Liderlerden ise ABD Başkanı Barack Obama ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ön plana çıkarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da özellikle Ortadoğu'nun en çok konuşulan lideri oldu.

Diğer yandan 2009 yılı dünya için krizler yılı oldu. 11 Eylül kriziyle başlayan yıl terör krizi ve demokrasi kriziyle sürdü, finans kriziyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title