Haberler

'2008 Saint Paul Yılı'

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Organizasyonuyla Her Sene Düzenlenen İnfo Tur Kapsamında 12 Ülkeden 44 Gazeteci, Mersin'in Tarsus İlçesindeki Saint Paul Kilisesi'ni Gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonuyla her sene düzenlenen İnfo Tur kapsamında 12 ülkeden 44 gazeteci, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Saint Paul Kilisesi'ni gezdi.

2008’in ‘Saint Paul Yılı’ ilan edilmesiyle Mersin’in başlattığı turizm atağı sürüyor. Bu yılın 'Aziz Paul Yılı' ilan edilmesiyle Mersin’in de dahil edildiği İnfo Tur’a 12 ülkeden 44 gazeteci katıldı. Türkiye’nin turistik merkezlerinin tanıtımı için yapılan tura katılan gazeteciler, Efes'ten çıktıkları yolculuk sonrası Mersin’e geldi. İspanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Finlandiya’dan gelen gazetecilerden oluşan ekip, 'Saint Paul Yılı ' dolayısıyla Tarsus ve Mersin’in tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Gazeteciler Tarsus’ta, Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi, Danyal Peygamber Türbesi ve Antik Roma Yolu’nu gezdiler.

Yabancı gazeteciler için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nca bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kokteylde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yabancı ülke gazetecilerine kentin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Her yıl yapılan İnfo Tur kapsamında değişik ülkelerden gelen gazeteciler Antalya ve Kapadokya başta olmak üzere Türkiye’nin değişik tarihi ve turistik mekanlarını geziyor.

(HK-HK-Y) 21.04.2008 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title