Haberler

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na Doğru

Çin'in Başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos 2008 Tarihleri Arasında Yapılacak 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na Katılacak Milli Sporcular (Türk Olimpiyat Takımı) Adıyla İstanbul'da Basına Tanıtıldı.

Çin'in başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporcular (Türk Olimpiyat Takımı) adıyla İstanbul'da basına tanıtıldı.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, bazı federasyon başkanları ve olimpiyat oyunlarına katılacak milli sporculardan Şeref Tüfenk, Serhat Balcı ve Sezer Huysuz katıldı.

Olimpiyatlara gidecek sporcuların bu ülkenin çocukları olduklarını söyleyen Bakan Başesgioğlu, ''Onları hem kendi kamuoyuna anlatmalı, hem de Türkiye'ye dönüşlerinde onları toplumun devamlı dikkatine sunmalıyız. Ülkemiz spor alanında çok yoğun günler yaşıyor. A Milli Futbol Takımımız 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılacak, Ağustos'ta da olimpiyatlara katılacağız. Sadece sporun yarışmacı özelliklerine takılıp kalmadan, onun öncesinde ve sonrasındaki sosyo-ekonomik gelişmeleri de dikkate almalıyız. Sporun oluşturmuş olduğu ekonomik değer ve ülkeye tanıtma gibi bütün toplumların kullandığı yönlerine odaklanmalıyız. Futbol ve diğer milli takımlarımızın marka değerini yükseltmek için herkesin yatırım yapması lazım. Bu anlamda sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu destekleri boşa gitmeyecektir'' dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Türkiye'nin 2004 yılında Sponsorluk Yasası'nı çıkardığını ifade ederek, federasyonları özerkleştirirken, onlara da sponsorluk imkanının yolunun açıldığını söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri olduğunu vurgulayan, Atalay, "Şu anda olduğumuz yerden çok daha ileri olabileceğimizi biliyoruz. Sporda bizim rakibimiz, spor ülkesi olarak öne çıkmış İngiltere, Fransa, Almanya, Fransa'dır. İlk 5'te yer alan bir ülke olmak istiyoruz. Türkiye'nin madalya sıralamasında Sidney'de 42. sıradan, Atina'da 21. sıraya yükselmesi başarıdır. Pekin'de ilk 20'de, 2012 Londra'da ilk 15'te olmalıyız. 2016'da ilk 10'da ve inşallah ülkemizde yapacağımız 2020'de, orada da ilk 5'te olmalıyız. Bu ülkede bu potansiyel var'' diye konuştu.

''Türk Olimpiyat Takımı'' projesini anlatan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Olimpiyat Takımı Proje Koordinatörü Murat Sancar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile olimpiyatlara gidecek sporculardan oluşan kafilenin ''Türk Olimpiyat Takımı'' adıyla markalaştırıldığı kaydetti. Sancar, ''Türk Olimpiyat Takımı''nın olimpiyatlara gitmeden önce Türk halkına tanıtılarak, gönülden destek olmalarının sağlanması, sporcuların başarı hikayelerinin oluşturularak gençler ve çocuklara örnek alabilecekleri idoller oluşturulması, kamuoyunun dikkatinin olimpiyat öncesi ve esnasında olimpiyatlara çekilmesi ve sporcuların arasında Olimpiyat Takımı ruhunun oluşturulması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ''Türk Olimpiyat Takımı İletişim Kampanyası'' geliştirildiği ifade etti.

Şu ana kadar ''Türk Olimpiyat Takımı''nın atıcılık, atletizm, bisiklet, boks, güreş, halter, judo, masa tenisi, okçuluk, tekvando, yelken ve yüzme olmak üzere toplam 12 branşta, 58 sporcudan oluştuğu kaydedildi.

Türk Olimpiyat Takımı'na destek veren sponsorlar, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 3 gruba ayrıldı.

Altın sponsorlar; Türk Telekom ve Milli Piyango, gümüş sponsorlar; Turkcell, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Alaaddin Adworks, bronz sponsorlar ise Anadolu Ajansı, GNC, Nike, Efes Pilsen, Acıbadem Sağlık Grubu, Technogym, Sports&Brands, Türk Hava Yolları ve Emrah Yücel olarak açıklandı.

(EE-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title