Haberler

'2008 Ortadoğu'da Barış Yılı Olacak'

Ürdün Kralı Abdullah, Bir Grup Avrupalı Parlamentere Hitaben Yaptığı Konuşmada, 2008 Yılının İsrail-filistin Barışı İçin Dönüm Noktası Olacağını Söyledi.

Ürdün Kralı Abdullah, bir grup Avrupalı parlamentere hitaben yaptığı konuşmada, 2008 yılının İsrail-Filistin barışı için dönüm noktası olacağını söyledi.

Ürdün Krallığı'ndan yazılı olarak yapılan açıklamada, 27 AB ülkesinden, temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e gelen parlamenterlere hitap eden Kral Abdullah'ın, 2008 yılının İsrail-Filistin barışı için dönüm noktası olacağını söylediği kaydedildi. Abdullah, "Bu yıl, Ortadoğu için dönüm noktasını temsil ediyor. Barış ve istikrar ile iki ülkenin karşılıklı çatışması arasında bir tercih yapmak zorundayız. Bu nedenle uluslararası toplumun, Filistin'in geleceği, İsrail'in de barış ve huzuru için her iki ülke

liderine yardım etmesi gerekir" dedi. İsrail ile Filistin arasında Annapolis Konferansı ile başlayan müzakere sürecine atıfta bulunan Kral Abdullah, İsrail'in yerleşimciler için Doğu Kudüs ve 1967 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri açma girişiminin görüşmeleri olumsuz etkileyeceği uyarısında da bulundu. Abdullah, "Siyasetçiler, ekonomik işbirliği fırsatlarından yararlanmadan önce, ilk olarak, geleceklerini inşa etmeleri için halklarına fırsat vermelidir. Ölüm mekanizması

operasyonlar sürerken, halkın bu fırsatı değerlendirmesi imkansızdır" ifadelerini kullandı.

(DPA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title