Haberler

2008'in Son Çeyreğinde Çalışan Kişi Başına Üretim Yüzde 10.8 Azaldı

Mpm'nin Açıkladığı Verimlilik Göstergeleri Bülteni'ne Göre, 2008 Yılının Son Çeyreğinde Çalışan Kişi Başına Üretim Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 10.8'e, Çalışılan Saat Başına Üretim İse Yüzde 8.5'e Düştü.

Çalışan kişi başına üretim 2008 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10.8 oranında azaldı. Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) 3 aylık verimlilik göstergelerine göre 2008 yılının son çeyreğinde çalışılan saat başına üretim ise yüzde 8.5 düştü.

MPM'nin Verimlilik Göstergeleri Bülteni'ne göre imalat sanayi genelinde 2008 yılı dördüncü döneminde, çalışan kişi başına üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10.8 azaldı. Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması'na göre hesaplanan (2005 Ortalama=100 temel yıllı) üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksi bir önceki döneme göre ise yüzde 5.4 düştü.

-ÇALIŞILAN SAAT YÜZDE 8.5 DÜŞTÜ-

Çalışılan saat başına üretim endeksi 2008 yılı dördüncü döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 azalırken, çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 4.1 oranında düşüş gösterdi. Alt kısımlar itibariyle, çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla düşüş yüzde 30.3'le ulaşım araçları imalatı, en fazla artış ise yüzde 19.6 ile ağaç ürünleri imalatı alt kısımlarında gerçekleşti. Çalışılan saat başına üretim endeksinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla azalış yüzde 22.2 ile ulaşım araçları imalatında, en fazla artış ise yüzde 9.4 ile başka yerde sınıflandırılmamış imalatlar alt kısımlarında gerçekleşti. (ANKA)

(HGS/YLD/NK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title