Haberler

2008 Bütçesi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Kabul Edildi. Oylamaya 433 Milletvekili Katıldı. Tasarı, 118 Red Oyuna Karşın, 315 Oyla Benimsendi.

TBMM Genel Kurulunda, 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi. Oylamaya 433 milletvekili katıldı. Tasarı, 118 red oyuna karşın, 315 oyla benimsendi.

2008 yılı bütçe büyüklüğü 222 milyar 553 milyon 600 bin YTL, gelirleri 204.6 milyar YTL, bütçe açığı ise 17 milyar 997 milyon YTL olacak.

Kamu personeline yılın ilk yarısında uygulanacak aylık katsayı (0,49318), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylığı katsayısı (0,65061), yan ödeme katsayısı (0,015637); yılın ikinci yarısında ise aylık katsayısı (0,05031), taban aylığı katsayısı (0,6636), yan ödeme katsayısı ise (0,015946) olacak.

Sözleşmeli personel ücret tavanı yılın ilk döneminde 2.590 YTL, yılın ikinci döneminde ise 2.641 YTL olarak uygulanacak.

Hazine Müsteşarlığınca belirlenecek koşullar çerçevesinde ve elde edilecek kaynaklar Hazineye aktarılacak şekilde kamu kurum ve kuruluşlarınca ihraç edilecek sertifika, senet ve benzeri finansman enstrümanlarınca sağlanacak garanti tutarı 2 milyar doları aşamayacak.

Belirlenen başlangıç ödeneklerinin yüzde 2'sine kadar ikrazen özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç edilebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının serbest memur kadrolarına 2007 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde açıktan veya diğer kamu kuruluşlarından nakil suretiyle atama yapılabilecek. Bu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak idare kurum ve kuruluşlar için ilave 23 bin atama izni verilecek.

Yükseköğretim kurumlarına da öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadroları için ilave 5 bin atama izni verilecek.

Kamunun işlettiği eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, çocuk bakımevi, kreş, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerin giderleri, bu tesislerin işletilmesinden elde edilen gelirden karşılanacak. Bu yerlerde, merkezi yönetim bütçesi ile döner sermaye ve fonlardan ücret ödenmek üzere 2008 yılında ilk kez istihdam edilecek yeni personel görevlendirilmeyecek.

Toplu görüşmelerde çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan kurumlarda çalışan personele verilen 90 YTL tutarındaki ek ödeme artırılacak. 2008 yılında ise bu rakam 134 YTL'ye kadar çıkarılacak.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında köylerin altyapı ihtiyaçları için il özel idareleri ve köylere hizmet götürme birliklerine, Belediyelerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (BELDES) kapsamında ise nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin altyapı ihtiyaçları için belediyelere yapılacak hazine yardımları haczedilemeyecek ve üzerine ihtiyati tedbir konulamayacak.

Bu ödeneklerin 2008 yılı yatırım programında belirlenmesinin ardından il ve belediye bazında dağılımı, kullandırılması, izlenmesi ve denetimine ilişkin usul ve esaslar, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından karara bağlanacak.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihi de 1 Haziran 2008'e ertelendi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasasında, kamu idareleri döner sermaye işletmelerinin yeniden yapılandırılması için 2007 yılının sonu olarak öngörülen süre, Sağlık Bakanlığı ile diğer kamu idarelerine bağlı döner sermaye işletmelerinin yeniden yapılandırma çalışmalarının devam etmesi nedeniyle, 2008 yılı sonuna uzatılacak.

Genel Kurulda ayrıca, 2006 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı da 114 red oyuna karşın, 328 oyla kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title