Haberler

2007 Yılında, Türk Tüketiciler Yurtdışında Mastercard ve Maestro Kartları ile 5 Milyon 800 Bin İşlem Gerçekleştirdi

Mastercard Tarafından Açıklanan 2007 Yılı Turizm Verilerine Göre, Türk Tüketiciler 143 Ülkede Mastercard Kredi Kartları ve Maestro Banka Kartlarını Kullanarak 5 Milyon 800 Bin İşlem Gerçekleştirdi.

MasterCard tarafından açıklanan 2007 yılı turizm verilerine göre, Türk tüketiciler 143 ülkede MasterCard kredi kartları ve Maestro banka kartlarını kullanarak 5 milyon 800 bin işlem gerçekleştirdi.

Türk MasterCard ve Maestro sahiplerinin gittiği ülkeler arasında Aruba, Zambia, Samoa gibi pek tanınmayan ülkeler de bulunuyor. MasterCard kredi kartı ve Maestro banka kartı sahipleri, bu seyahatleri esnasında toplamda 727 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi. İşlemler en fazla otel ödemesi, giyim alışverişi, diğer mağazalar, uçak, restoran ve barlarda yapıldı.

Türk MasterCard ve Maestro kartı sahipleri, 2007 yılı boyunca en fazla işlemi ABD'de gerçekleştirdi. ABD'yi sırasıyla İngiltere ve Almanya, takip etti.

MasterCard tarafından açıklanan verilere göre, 2007 yılında Türkiye 132 ülkeden gelen turistler tarafından ziyaret edildi. Türkiye'yi ziyaret ederek MasterCard ve Maestro kartları ile en fazla harcama gerçekleştiren ülkeler arasında Almanya, Hollanda İngiltere ve ABD bulunuyor. Turistlerin Türkiye'de MasterCard ve Maestro kartlarıyla gerçekleştirdikleri toplam işlem sayısı ise 9 milyon. 2 milyar 150 milyon dolarlık işlem yapan turistlerin MasterCard kartlarını en fazla kullandıkları noktaların başında

çeşitli perakende noktaları, oteller, iç dekorasyon mağazaları ve giyim mağazaları geliyor.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title