Haberler

2007 Yılı Bütçe Görüşmeleri Yarın Sona Eriyor

Kasım Ayında Başlayan Bütçe Maratonu Sona Eriyor. TBMM Genel Kurulu'nda, Bütçe Üzerindeki Son Konuşmalar Yarın Yapılacak. Sırasıyla CHP, AKP ve Anavatan Grupları Adına Yapılacak Konuşmaların Ardından, 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2005 Mali Yılı Kesinhesap Kanun Tasarıları Açık Oya Sunulacak. Bütçe Görüşmelerinin Son Gününde, Liderlerin Konuşması Bekleniyor.

Kasım ayında başlayan bütçe maratonu sona eriyor. TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe üzerindeki son konuşmalar yarın yapılacak. Sırasıyla CHP, AKP ve ANAVATAN grupları adına yapılacak konuşmaların ardından, 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2005 Mali Yılı Kesinhesap Kanun Tasarıları açık oya sunulacak. Bütçe görüşmelerinin son gününde, liderlerin konuşması bekleniyor.

Genel Kurul'da; 26 Aralık Salı günü Darülaceze Müessesesi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı, özel bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz olan genel müdürlüğün teşkilat, görev, yetki, sorumluluk ve faaliyetlerini yeniden belirliyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri gönderilen ve 15 yeni üniversiteye kurucu rektör atamasını öngören yasa, 27 Aralık Çarşamba günü ele alınacak.

Uzun zamandan beri sözlü soruların görüşülmediği Genel Kurul'da, yılın son çalışma günü olan 28 Aralık Perşembe günü denetim faaliyetlerine ayrıldı. Genel Kurul, gündemde bulunan sözlü sorular ele alındıktan sonra tatile girecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title