Haberler

2007 Eurovision'a Kenan Doğulu Gidecek

10-12 Mayıs'ta Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de Yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Kenan Doğulu Temsil Edecek. TRT Yönetimi, Bu Yıl 'Çakkıdı' Şarkısıyla Büyük Beğeni Toplayan Kenan Doğulu'da Karar Kıldı.

10-12 Mayıs’ta Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi Kenan Doğulu temsil edecek. TRT yönetimi, bu yıl ’Çakkıdı’ şarkısıyla büyük beğeni toplayan Kenan Doğulu’da karar kıldı.

TRT’nin "Eurovision Şarkı Yarışması" için izleyeceği takvim ile organizasyonun programı, Genel Müdür Vekili Ali Güney tarafından İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Buna göre, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 10-12 Mayıs 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Türkiye adına sanatçı Kenan Doğulu yarışacak. Doğulu ile birlikte kameraların karşısına geçen Güney, "Şarkı ve şarkıcının tespiti hususunda yöntem olarak doğrudan bir sanatçıya siparişe gidilmesi benimsenmiştir" dedi.

Türkiye’yi temsil edecek Kenan Doğulu parçanın dil konusunda serbest. Helsinki’deki yarışmada besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak Türkiye’yi temsil edeceğini belirten Doğulu TRT’den gelen sipariş doğrultusunda öncelikle 3 eser hazırlayacak.

Konu hakkında Kenan Doğulu, "Çok fazla düşündüm bu kararı verirken. Çünkü benim için çok özel, çok derin duygular beslediğim, çok sevdiğim takip ettiğim yıllardır. Zaman zaman ağladığım, bir şekilde hep birgün orada bir şarkım olacakmış gibi bir his varmış dediğim bir olay oldu benim için Eurovision. Endişelerimin en büyük kaynağı zaman darlığı benim için. Kısa bir sürede 3 parça teslim etmem gerekiyor çünkü. Bu proje için tüm Türkiye'nin desteğini arkamda hissediyorum. Bunun içinde çok da ağır bir işe girdiğimi hissetmiyorum. O yüzden çok güzel eserler çıkacağına eminim. Her zamanki güler yüzümle enerjimle, Türkiye'nin yüzü olmak için gayret göstereceğim. Son zamanlarda Müslümanlara karşı gelişen ön yargı, onun dışında Avrupa Birliği- Türkiye hikayeleri, siyaset, politika vs. bütün bunların hepsinin dışında sadece müzik yapıp, insalara Türkiye'den rengarenk bir şov hazırladığımızı gösterebilmek ve dikkat çekebilmek adına bu yarışmaya katıldığımı belli etmek istiyorum" yorumunu yaptı. Her türlü fikre açık olduğunu belirten Doğulu, "başarılı olma psikolojisi ve kendime ona şartlandırmış olarak kendimi hazırlamaya niyetliyim. Bu yüzden kaybetmek, yenilmek yada zarara uğramak gibi şeyler benim lugatımda yazmıyor" diye konuştu.

Hep başarılı olma psikolojisiyle hazırlanacağını dile getiren Doğulu, "Daha önceki yıllarda yarışmaya politika girdiği oldu, ülkeler birbirlerine puan vermiyorlardı. Ama artık olay telefonla oylama sistemine dönüştü. O zamandan beri bu tür negatif unsurların uzak durduğunu görüyoruz. Neticede bu bir müzik yarışması, Avrupa'nın sanatçılarını birbiriyle kaynaştırma yarışması, bir anlamda herkesin kendini vitrine çıkarttığı bir yarışma" dedi.

Dil seçimi konusunda karar verip vermediğinin sorulması üzerine de Doğulu, üzerinde çalıştıkları şarkıların henüz söz aşamasına gelmediklerini ifade ederek, hangisi kulağa daha hoş gelirse o konuda çalışacağını ve fazla lisana gerek olmayan daha melodik, dünyanın anlayabileceği tarzda sözlerden oluşan bir şarkı düşündüğünü anlattı.

"ŞARKIDA, TÜRKÇE KELİMELER DE OLACAK"

Şarkıda, yabancılara öğretilebilecek bir kaç kolay Türkçe kelimenin de bulunmasını istediğini kaydeden Doğulu, bunların henüz netleşmediğini söyledi. Doğulu, yarışma için önce görselliği yakalayıp, sonra şarkıyı sevdirecek yönde bir planın var olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, "AB-Türkiye ilişkileri ve Müslümanlar'ın imajına" ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Türkiye'nin imajı adına neler yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna Doğulu, sözleşmesinde siyaset gibi konuların fazlaca altının çizilmemesi gerektiğinin ifade edildiğini belirterek, şunları söyledi: "Ben kendi özel düşüncelerimi anlattım. Bunları şova yansıtma planım yok. Ama bunlar da Türkiye'nin gerçekleri şu anda. Yüklendiğim riskli bir sorumluluk ve bunun da farkındayım. Kendim gibi olup, ülkemden tınılar, görsel malzemelerle kendimi yansıtarak, ülkenin yüzü olmak ve insanların ilgisini çekmek, onlara yakın davranmak. Bizim sadece oy değil derdimiz. Benim jenerasyonum için Eurovision çoğu zaman hayal kırıklıklarıyla, üzüntülerle neticelenmiş bir şeydi ve her zaman için içimde bir burukluk kaldı. Çocukluğumun anısına istinaden de bu işe çok sıcak baktım. Gerçekten samimi davranıp kendi yüzümüzü yansıtabilirsek. Çağdaş, laik, cumhuriyetçi dünya görüşü olan, nereye baktığını ve gittiğini bilmeye çalışan bilinçli bir gençlik var."

DOĞULU'YA SEZEN AKSU'DAN DESTEK

Şarkıcı Sezen Aksu ile fikir alışverişinde bulunduğunu kaydeden Doğulu, "Bir anlamda garantideyim. Sigortamız sağlam" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title