Haberler

'2007'de Keneden 4, Traktör Kazasında İse 20 Kişi Hayatını Kaybetti'

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, "2007 Yılında İlimizde Keneden 4, Traktör Kazalarında İse 20 Kişi Hayatını Kaybetti" Dedi.

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, "2007 yılında ilimizde keneden 4, traktör kazalarında ise 20 kişi hayatını kaybetti" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanmaya başlanacak olan 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri', İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda tanıtıldı. Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Erdoğan Erbaş, 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' konulu bir sunum yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Vali Dr. Recai Akyel, projenin amacının karayollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları sonucundaki ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek olduğunu söyledi. Vali Akyel, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde 62 vatandaşın trafik kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bu az bir rakam değil. Amacımız bu sayıyı minimuma indirmektir. Bu sayıyı minimuma indirmekte herkese çok önemli görevler düşmektedir. Okullarımızda trafik eğitiminin iyi verilmesi, sürücü kurslarında eğitim alan sürücü adaylarımızın eğitimlerine büyük önem verilmesi gerekmektedir. Şimdi size bir örnek vermek istiyorum: 2007 yılında ilimizde keneden ölüm sayısı 4; ama köy yerlerinde meydana gelen traktör kazalarında ölüm sayısı 2007 yılında 20. Hepimizin gördüğü gibi 5 katı ama maalesef alınan tedbirler aynı orantıda değil. Halkımızı gerekirse yerlerinde yeniden eğiterek bu konularda bilgilendirmeliyiz" diye konuştu.

Vali Akyel, son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme ile motorlu araç sayısında önemli oranda artış olduğunu ifade ederek, "Genç sürücü sayımızın hızlı bir şekilde artması, trafik konusunda yeni çözümler üretmek gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu tespitler ışığında, bir ana proje hazırlanarak, trafik güvenliğinin sağlanmasında kısa, orta ve uzun vadeli faaliyetler ve hedefler belirlenmiştir. Proje ile bünyesindeki faaliyetler zamana bağlı olmayıp, süreklilik arz edecek şekilde uygulanacak ve sonuçları titizlikle takip edilerek, elde edilen veriler doğrultusunda gerekli tedbirler hayata geçirilecektir" şeklinde konuştu.

(Nİ-SA)

26.12.2007 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title