Haberler

2007-2008 Eğitim-öğretim Yılı Yarın Başlıyor

İlköğretim ve liselerde 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak.

İlköğretim ve liselerde okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Ankara'da Karakusunlar Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tören düzenlenecek. Ayrıca, tüm illerde de tören yapılacak. Öğrenciler ve öğretmenlerin da katılacağı heyetler, Atatürk Anıtları'na çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek. İlköğretim okulları için 121 milyon

722 bin 181, ortaöğretim okulları için de 34 milyon 902 bin 864 olmak üzere toplam 156 milyon 625 bin 45 adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.

Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması dolayısıyla Türkiye genelinde bazı etkinlikler yapılacak. Bütün okullarda 20 Eylül 2007 Perşembe günü şenlikler düzenlenecek. Şenliklere veliler, emekli öğretmenler ile üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak, ayrıca okul civarındaki yaşayan kişiler de şenliğe davet edilecek. Bu şenliklerde velilerin de yardımıyla çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanıp şenlik alanında uygun yerlerde öğrencilere ve diğer davetlilere

sunulması sağlanacak. Bakanlık, ayrıca ''Hoş Geldiniz'' broşürü de hazırlamayı planlıyor. Broşürde, velilere, öğretmenleri tanıtıcı bilgiler ile öğrencilerden neler beklendiği, sınıf kuralları, ev ödevi politikası ve o yıl yapılacak etkinliklerin neler olacağı konusunda bilgiler içerecek.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 25 Ocak 2008 tarihinde sona erecek, ikinci dönem ise 11 Şubat 2008 Pazartesi günü başlayacak.

(DUY-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title