Haberler

2006-2007 Eğitim-öğretim Yılı Başladı -İstanbul Valisi Muammer Güler: -"il Özel İdaresi, 4 Yılda 600 Milyon YTL Eğitime Kaynak Aktardı"

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul İl Özel İdaresinin 4 Yılda 600 Milyon YTL Eğitime Kaynak Aktardığını Belirterek, "Önümüzdeki Yıl Sonunda İlde 15 Bin Dersliğe Ulaşmayı Hedefliyoruz" Dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul İl Özel İdaresinin 4 yılda 600 milyon YTL eğitime kaynak aktardığını belirterek, ''Önümüzdeki yıl sonunda ilde 15 bin dersliğe ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

İstanbul'da 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı, Beylikdüzü'ndeki Bizimkent İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Güler, yeni öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak öğrencilerin ''İlköğretim Haftası''nı kutladı.

Güler, Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çocukların çıkartacağını dile getirerek, buna yürekten inandığını, çünkü bütün önceliği eğitime verdiklerini söyledi.

İstanbul'da 4 yılda 12 bin derslik yaptırdıklarını, 464 okulun yatırım programına dahil edildiğini kaydeden Güler, ''Önümüzdeki yıl sonunda ilde 15 bin dersliğe ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

Güler, 192 okulun hayırseverler tarafından yapılması için protokol imzaladıklarını ve bunun toplam bedelinin 300 milyon YTL olduğunu ifade ederek, ''İl Özel İdaresi, 4 yılda 600 milyon YTL eğitime kaynak aktardı. Bu özel idarenin bütçesinin yüzde 70'ini oluşturuyor'' diye konuştu.

Devletin okullara verdiği desteğin yetersiz kaldığına işaret eden Güler, tüm velileri okulların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek olmaya davet etti.

İstanbul'un genelinde bugün 194 kavşakta 6 bine yakın personel ve 500'e yakın ekibin görev yaptığını, 150'ye yakın motorize timin de bunlara destek verdiğini belirten Güler, okulların açık olduğu her zaman sürücülerin ve vatandaşların kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

-İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ TAŞIYAN OKULLAR-

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte deprem riskinin azaltılması için öncelikli olarak okulları yenilediklerini,bu çerçevede daha önce 54 okulu yıktıklarını hatırlattı.

Dünya Bankası kredisiyle 80 okulda güçlendirme çalışmasının devam ettiğini, Kasım ayı sonunda bu okulların bitirileceğini anlatan Güler, velilerden, bu çalışmalar nedeniyle çocuklarının yaşadığı sıkıntıya tepki göstermemelerini istedi. Güler, şöyle konuştu:

''Biz, çocuklarımızın risk altında olmadan en iyi şartlarda okumaları için her türlü katkıyı yapacağız. Bu yıl ayrıca 4 lise ve 4 ilköğretim okulu yıktık. 8 okul daha yıkacağız. Yerlerine çok daha modern okullar yapacağız. İstanbul'da deprem riski içinde ele aldığımız 600'e yakın okul binası var. Bunların tamamını hiçbir risk olmadan eğitim-öğretim görecek şekle getirene kadar çalışmalarımız devam edecek. Velilerimizin anlayışlı olmasını bekliyoruz.''

-DİĞER KONUŞMALAR-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye'nin dünyadaki rekabetten kopmaması için eğitime önem vermesi gerektiğini belirterek, bu çerçevede gerek hükümetin gerekse de yerel yönetimlerin eğitime büyük katkı sunduklarını söyledi.

İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcında çocukların trafik kaosuna sürüklenmeden okullarına gidebilmeleri için aldıkları önlemlere değinen Topbaş, ''İstanbullular, ikaz ve önerilerimize dikkat ettiği için trafik bugün normal günlerden daha iyi hale geldi. İstanbullular'dan, önümüzdeki bir hafta boyunca da aynı hassasiyeti devam ettirmelerini istiyoruz'' dedi.

-ATA ÖZER-

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de İstanbul'da bugün 2 bin 392 okulda, 71 bin 423 öğretmen, 2 milyon 256 bin 354 öğrenci ile eğitim-öğretime başladığını bildirdi.

Özer, bu yıl ilde 199 bin 204 öğrencinin ilköğretim birinci sınıfa başladığını, 165 bin 202 öğrencinin de liseye kayıt yaptırdığını ifade ederek, yılda 70-80 bin göç alan kente her yıl 3 bin derslik (100 yeni okul) yapılması gerektiğini söyledi.

Ata Özer, İstanbul'da okul öncesi eğitim oranının yüzde 15 olduğunu, önümüzdeki yıl yüzde 50'yi aşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Atatürk'ün ilke ve hedefleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda çocukları yetiştirmek için yeni modern okullara ihtiyaç olduğuna işaret eden Özer, velilerden de kaliteli eğitim için okullara destek vermelerini istedi.

Beylikdüzü Belde Belediye Başkanı Vehbi Orakcı da göreve geldiğinde beldede 7 olan okul sayısına bu yıl 8 okul ilave ederek yüzde 110 artış sağladıklarını bildirdi.

Beldeyi bir eğitim üssü yapmayı hedeflediklerini kaydeden Orakcı, hedeflerinin 70'den 50'ye düşen sınıf mevcudunu 25-30'lara indirmek olduğunu anlattı.

Orakcı, beldede yaptırdıkları yatılı kız öğrenci yurdunda Anadolu'da okuyamayan kız çocuklarını okutacaklarını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, konuşmaların ardından okul zilini çalarak yeni eğitim-öğretim yılını başlattı. Güler, 3-A sınıfında ilk dersi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title