Haberler

2005 Yılında Ölen Vatandaşa 2007 Yılında Kredi Kartı Çıkardılar

Kırşehir'de 2005 yılında hayatını kaybeden vatandaşın, adına 2007 yılında kredi kartı çıkartılıp 3 bin YTL borçlandırıldığı iddia edildi.

Kırşehir'in Ulupınar kasabasında yaşayan Bıyık ailesi fertlerinin, adlarına kredi kartı çıkartılarak yaklaşık 10 bin YTL borçlandırıldığı ileri sürüldü. Ulupınar kasabasında yaşamış ve 2005 yılında hayatını kaybetmiş Abdullah Bıyık isimli vatandaşa, 2007 yılında kredi kartı çıkarıldığı ve kartla yapılan alışverişlerle 3 bin YTL borç oluştuğu ortaya çıktı. Ölen kardeşlerine ve kendilerine, haberleri olmadan kredi kartı çıkarıldığını öğrenen Burhan Bıyık, avukattan gelen borç ödeme emri eline geçer geçmez ölen kardeşi Abdullah Bıyık'ın mezarına koştu. Kardeşinin mezarı başında ellerini açan Burhan Bıyık, kardeşi Abdullah Bıyık'a duasında şunları söyledi:

"Kardeşim Abdullah; mezarında rahat uyu. Sana borç çıkmış. Üç kardeşine de borç çıkmış. Sana ve oğluna borç çıkmış. Konuyu ilgili yerlere bildirdik ve suçluları bulacağız. Onun için rahat uyu. Orada harcanacak yer de yok ya olsun bakalım. İlgili yerlere bildirdik ve inşallah suçlular bulunacak. Sen mezarında rahat uyu. Bu bankanın sanki ahirette de şubesi var gibi senin adına kredi kartı çıkarmışlar. Aman dikkat et, orada para harcama. Hakkını arayacağız" dedi.

Kardeşinin mezarı başında yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Burhan Bıyık, "Kardeşim 2005 yılında öldü. 2007 yılında bize ve kardeşime kredi kartı çıkarılmış. Kimler tarafından çıkarıldığı belli değil. Abdullah Bıyık, Hasan Bıyık, Burhan Bıyık, Önder Bıyık adına kredi kartları çıkarılmış. Harcama yapmışlar. Bize gelen kağıtlar var. Ben de Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdim. Suçluların bulunmasını istedim. 2 bin 500 YTL benim üzerimde, 2 bin YTL Hasan Bıyık'ın üzerinde, 2 bin YTL yeğenimin üzerinde ve Abdullah Bıyık'ın üzerinde de 3 bin YTL borç görünüyor. Bankanın adını bile duymadım ben. Bankayı aradık, araştırıyorlar" dedi.

Hayatını kaybeden Abdullah Bıyık'ın diğer kardeşi Hasan Bıyık, ailece yaşadıklarına anlam veremezken, ölen kardeşinin mühendis olarak gösterildiğini söyleyerek, "Bankanın müşteri hizmetleri ile görüştüm. 'Sizin öbür dünyada da mı şubeniz var?' diye sordum ve güldüler. Araştıracaklarını söylediler. Kardeşimi mühendis olarak göstermişler. Mezarda bina mı yapacak yoksa mezarın büyüklüğünü, küçüklüğünü mü hesap edecek, bilemiyoruz" dedi.

(AD-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title