Haberler

200 Kız Daha Kazandırıldı

Ulf Groth, “Adana ve Antakya'da 200 kız çocuğun daha okula kazandırılmasına katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Metro Group'a bağlı hiper market zinciri Real'in Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth, “Adana ve Antakya'da 200 kız çocuğun daha okula kazandırılmasına katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Genel Müdür Groth, okula kazandırılan kız çocuklara armağan verilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Milliyet Gazetesi'nin girişimleriyle başlatılan “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasını desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Groth, kampanyaya Muş'ta yaşayan 100 kız çocuğun 3 yıllık eğitim masrafını üstlenerek dahil olan Metro Group'un desteğini bu eğitim ve öğretim yılında da sürdürdüğünü ifade etti.

Ulf Groth, grubun bünyesindeki satış şirketlerinin katılımıyla Türkiye'deki 10 ilde toplam bin 15 kız çocuğun eğitim masraflarının 3 yıl boyunca üstlenildiğini söyledi.

Adana ve Antakya'da 100'er olmak üzere toplam 200 çocuğun eğitim masraflarını üstlendiklerini ifade eden Groth, “Dileğimiz, okuyan kız çocuklarımızın ileride marketlerimizde de çalışmasını sağlamaktır” diye konuştu.

ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan ise AB'ye girmeye hazırlanan Türkiye'de halen okula gitmeyen kız çocukları bulunmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Kız çocuğun kaderini babalar tayin ediyor. Çünkü hiçbir anne kız çocuğunun kendisiyle aynı kaderi paylaşmasını, okuldan mahrum kalmasını istemez. Oysa çocuğun okula gidip gitmemesinde söz hakkı babalara ait.

Dileğimiz, tüm babaların çağdaş düşünceye sahip olması, bakabilecekleri, okutabilecekleri kadar çocuk sahibi olması ve okula kazandırılan çocuklarımızın Büyük Atatürk'ün izinde memleketine, milletine hayırlı evlatlar olmalarıdır.”

Saylan, toplantıya katılan kız çocuklara çok çalışmalarını ve özellikle de yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Daha sonra, Adana'da okula kazandırılan 100 kız çocuğa çanta ve çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Törene Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Dündar, Seyhan Milli Eğitim Müdürü Recep İnce, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Yılmaz, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title