Haberler

200 Hektarlık Makilik Alanın Yanmasına Neden Olan Muhtar Azası Tutuklandı

Menemen İlçesinde, Tarlasındaki Otları Yakarken 200 Hektarlık Makilik Alanın Yanmasına Neden Olan Yahşeli Köyü Muhtar Azası C.a., Savcılık Tarafından Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Menemen ilçesinde, tarlasındaki otları yakarken 200 hektarlık makilik alanın yanmasına neden olan Yahşeli köyü muhtar azası C.A., savcılık tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün öğle saatlerinde Yamanlar Dağı eteklerinde başlayan yangında 200 hektarlık makilik alan yanarak kül olmuş, gece saatlerinde Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınmıştı. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan ekipler, tarlasında bulunan otları yakarak temizlemeye çalışan köy muhtarı azası C.A.'yı gözaltına aldı. C.A., yangını kasıtlı çıkarmadığını, alevleri kontrol altına alamadığını söyledi. İfadesi alınan C.A. 'Ormanın yanmasına neden olmak' suçundan Menemen Adliyesine sevk edildi. Savcıya ağaçlık alanın yanmasında kastı olmadığını söyleyen C.A., "Ben tarlamdaki otları kontrollü olarak yakmak istedim. Ancak rüzgarın etkisi ile yangını kontrol altına alamadım ve makilik alana sıçradı. Yangının büyüyeceğini tahmin ettiğim için Jandarma ve 177'yi arayarak bildirdim. Kendi imkanlarımla yangını söndürmek istedim ama ellerimi yaktım. Ağaçlık alanın yanmasında bir kastım yok" dedi. Savcı tarafından ifadesi alınan C.A., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Mİ-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title