Haberler

200 Deve, Cami Yapımı İçin Güreşti

Bodrum'da geleneksel olarak düzenlenen ve 200 devenin güreştiği festivalde elde edilen gelir, cami yapımında kullanılacak.

Bodrum'da geleneksel olarak düzenlenen ve 200 devenin güreştiği festivalde elde edilen gelir, cami yapımında kullanılacak.

Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde 20. Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 200 devenin katıldığı ve kıran kırana geçen güreşleri Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ile çok sayıda kişi izledi.

Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşlerden yaklaşık 30 bin lira gelir elde edileceğini ve bu gelirin, beldeye yapımı devam eden cami için kullanılacağını söyledi.

Arenadaki güreşler sırasında develerin mücadelesi kadar deve sahiplerinin tezahüratları da renkli görüntülere sahne oldu.

Muhabir: Ali Ballı / Hatice Özdemir

Yayıncı: Erdem Gültekin - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Marmara Bodrum Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title