Haberler

20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki "Belgesel Film Yarışması"na başvurular sona erdi.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki "Belgesel Film Yarışması"na başvurular sona erdi.

Bu yıl 25-28 Eylül'de düzenlenecek festival çerçevesinde, Turgay Kural, Alper Şahin, Doğancan Aktaş, Akif Kaya ve Savaş Hamarat'ın oluşturduğu ön jürinin değerlendirmelerinin ardından yüzden fazla ülkeden bin 527 filmin katıldığı "Belgesel Film Yarışması"nda 33 film finale kalmaya hak kazandı.

Jüri Başkanlığını Nebil Özgentürk'ün yapacağı Burçak Evren, Musa Ak, Ömer Şahin, Rıza Sönmez ve Zülfiye Eraslan Özcan'dan oluşan ana jürinin gerçekleştireceği değerlendirmenin ardından dereceye giren yarışmacılar ve filmlere ödülleri 28 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek törenle verilecek.

Fotoğraf yarışmasına 604 eser ile başvuruda bulunuldu

Festival kapsamında belgesel film yarışması ile birlikte her yıl düzenlenen fotoğraf yarışması başvuruları da sona erdi. Yarışmaya farklı ülkelerden 604 eser ile başvuruda bulunuldu.

Jüri Başkanlığını Hamit Yalçın'ın yapacağı Gülcan Acar, Tahir Uzun, Figen Koç ve Bahadır Acar'dan oluşan seçici kurulun gerçekleştireceği değerlendirme toplantısının ardından 18 Eylül'de ödül kazanan ve sergileme alan fotoğraflar www.safranbolu.bel.tr ve www.altinsafran.org adreslerinde yayınlanacak. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 28 Eylül Cumartesi günü verilecek.

Festival Komite Başkanı da olan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun tarihi ve turistik açıdan dünyada önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Safranbolu Belediyesi olarak kapsamlı bir festivalin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Köse, "Bu bağlamda online başvuruya açtığımız ve dünyanın dört bir yanından önemli sayıda başvuru alan belgesel film ve fotoğraf yarışmalarının başvuruları sona erdi. Her iki yarışmaya katılım sağlayan belgesel ve fotoğraf severlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Film Festivali Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title