Haberler

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Festivale katılan sanatçılar Adana'ya geldi

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Festivale katılan sanatçılar Adana'ya geldi

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Festivale katılan sanatçılar Adana'ya geldi

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

- Festivale katılan sanatçılar Adana'ya geldi

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne katılan sanatçılar kente geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Havalimanı'nda karşıladığı sanatçılara çiçek verdi, Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen yapımcı Necip Sarıcı da Aldırmaz'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Sarıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 1969'da düzenlenen birincisine katıldığını hatırlatarak, o yıl 6 ödülle ayrıldığını söyledi. 43 yıl sonra yeniden Adana'ya gelmesinin kendisini mutlu ettiğini anlatan Sarıcı, onur ödülü almanın gururunu yaşadığını söyledi.

Oyuncu Ayten Uncuoğlu da Altın Koza'nın başarılı geçmesini dileyerek, Adana'da olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Bu arada, dün festivalin açılışına katılan Türk sinemasının "dört yapraklı yoncası" olarak adlandırılan Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit de havalimanından Aldırmaz tarafından uğurlandı.

Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Adanalılara teşekkür etti. Koçyiğit, bir gazetecinin, ''Setlere tekrar dönecek misiniz?'' sorusuna, ''Hayırlısı'' karşılığını verdi.

Türkan Şoray ise Altın Koza'nın Türk sinemasına hizmetinin büyük olduğunu vurgulayarak, festivali yaşatanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hülya Koçyiğit Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title