Haberler

20 Ocak Azerbaycan Şehitlerini Anma Günü (2)

Azerbaycan'da 20 Ocak 1990 Yılında Sovyet Ordusu Tarafından Katledilen Binlerce Azeri, Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl da Anılıyor.

Azerbaycan'da 20 Ocak 1990 yılında Sovyet ordusu tarafından katledilen binlerce Azeri, her yıl olduğu gibi bu yıl da anılıyor.

Azeri vatandaşlar 20 Ocak Şehitleri Anma Günü'nde duygularını dile getirerek bu günle gurur duyduklarını söyledi.

Azerbaycan vatandaşı Hüseyin Gediroğlu, "Bugünü çok iyi hatırlıyorum. Bugün bizim halkımızın kahramanlık günüdür, bugün bizim bağımsızlık yolunda ilk adımı attığımız gündür. Bu halk mert bir halktır. Bu halk silahsız olarak tankların üzerine yürüdü, gençlerimiz canlarına kıyarak bize bağımsızlığımızı kazandırdı. Ben bu günle gurur duyuyorum, hem üzülüp hem seviniyorum. Bizim geleceğimiz bundan sonra daha da muhteşem olacaktır" dedi.

4 şehit annesi İsmailzade Azize, "Bugün benim için çok önemli. Benim evladım kendini silahsız olarak tankların önüne atıp toprak için, vatan için, ana için, bayrak için şehit olmuştur. Oğlum şehit olduktan sonra Karabağ'a, savaş bölgesine gittim. Bileziğimi satarak yaralı askerlerimize yardımda bulundum, ilaçlar aldım. Bizim evlatlarımız şehit değil, onlar bizi izliyorlar. Bugünü anmak onları da mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

İsmailzade Azize, ölmeden önce son dileğinin, Karabağ topraklarının Ermeni işgalinden kurtulmasını görmek olduğunu belirtti.

(MN-İÖZ-İÖZ-GS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title