Haberler
BBC

Pakistan'a 20 Milyar Dolar Yatırım Sözü Veren Prens Selman'a Altın Kaplamalı Silah Hediye Edildi

Güncelleme:

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a Pakistan ziyareti sırasında, altın kaplamalı yarı otomatik bir silah hediye edildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, dört ükeyi kapsayan Asya turu kapsamında ilk durağı Pakistan'dan, senatonun hediyesi altın kaplamalı yarı otomatik bir silahla ayrıldı.

Yerel medyaya göre, Senato Başkanı Sadık Sancrani başkanlığındaki bir heyet, konutunda ziyaret ettiği Prens'e Heckler & Koch MP5K marka bir silah hediye etti. Pakistan ziyareti sırasında Muhammed bin Selman'a Başbakan İmran Han tarafından devlet nişanı da verilmişti.

PAKİSTAN'A 20, HİNDİSTAN'A 100 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Ziyarette, ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olan Pakistan'a 20 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Pakistan'dan sonra Hindistan'ı ziyaret eden ve bu ülkeye iki yıl içinde 100 milyar dolarlık yatırım yapma sözü veren Prens Muhammed, bugün Suudi Arabistan'ın en büyük ticaret ortağı Çin'e geçti. Prens Muhammed'in ziyareti sırasında iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

ÇİN ŞİRKETLERİNİN ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMASINI İSTİYOR

New York Times gazetesine göre Çin, kendisini Avrupa ve Afrika'daki müttfefiklerine bağlayacak Kuşak ve Yol Girişimi'nde, istikararlı bir petrol üreticisi olan Suudi Arabistan'ın önemli bir rol oynamasını umuyor.

Modern İpek Yolu olarak da anılan proje ile Çin'den, Kazakistan ve Moğolistan'dan başlayarak Rusya ve İran üzerinden Avrupa'ya ulaşacak şekilde demiryolu ve otoyol bağlantılarının oluşturulması ve enerji hatlarının kurulması öngörülüyor.

Prens Muhammed de petrole bağımlılığı azaltma çabaları çerçevesinde ekonominin çeşitlendirilmesini öngören Vizyon 2030 projesinde Çin şirketlerinin önemli bir rol oynamasını istiyor.

KENDİSİNİN VE ÜLKESİNİN İMAJINI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR

2017'de Çin'in Suudi Arabistan'da insansız hava aracı (drone) üretecek bir fabrika açması kararlaştırılmıştı. Geçen yıl Çin, Suudi Arabistan için inşa ettiği iki gözlem uydusunu uzaya fırlatmıştı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinden sonra uluslararası baskı altında olan Prens Muhammed'in Asya ülkelerini kapsayan bu ziyaretiyle kendisinin ve ülkesinin imajını düzeltmeye çalıştığı belirtiliyor.

Prens, Kasım sonunda G-20 zirvesinden hemen önce gittiği Tunus'ta protestolarla karşılanmış, Kaşıkçı cinayetinde kullanıldığı belirtilen testereye gönderme yapılarak bir testere posteri asılmıştı. Buenos Aires'teki G-20 zirvesinde birçok lider, Prens'le yanyana gelmekten kaçınmıştı.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Suudi Arabistan Pakistan Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title