Haberler

20. Hasyurt Tarım Fuarı

Finike'nin Hasyurt beldesinde devam eden "20. Hasyurt Tarım Fuarı"nın üçüncü gününde yapılan "Sebze teşvik müsabakası" sonuçlandı.

Finike'nin Hasyurt beldesinde devam eden "20. Hasyurt Tarım Fuarı"nın üçüncü gününde yapılan "Sebze teşvik müsabakası" sonuçlandı.

Finike, Demre ve Kumluca Tarım İlçe Müdürlükleri'nde görevli teknik elemanlardan oluşan jüri, yarışmaya başvuran 77 çiftçinin 109 serasında yaptığı incelemelerde, ekim, dikim, sulama, gübreleme, zirai mücadele, kültürel önlemler, verim ve seranın konstrüksiyonu gibi kriterleri dikkate alarak puanlama yaptı.

Puanlama sonucunda, Erentepe'den Ali Ünal domates, Hasyurt'tan Salih Aydın salkım domates, Demre'den Cemil Karagöl çeri ve kokteyl domates, Hasyurt'tan Fatih Özpak hıyar, Hasyurt'tan İsmail Yıldırgan patlıcan, Hasyurt'tan Süleyman Yıldırım kavun, Mavikent'ten Hanife Sevgi Aksu sivri biber, Mavikent'ten Kenan Tunç çarliston biber, Demre'den Mahir Akın dolmalık biber, Demre'den Musa Öncül ise kapya biber yetiştiriciliğinde birinci oldular.

Domates, salkım domates, çeri ve kokteyl domates, hıyar, patlıcan, kavun, sivri biber, çarliston biber, dolma biber ve kapya biberden oluşan toplam 10 kategoride yapılan müsabaka sonucunda, kategorisinde birinci olan çiftçilere Finike Ziraat Odası tarafından çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giren diğer çiftçilere ise, Fuar Tertip Komitesi tarafından onur belgesi ve fuara katılan firmalar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

En iyi standın belirlendiği yarışma da sona erdi. Stantların nevi ve fuara katılım süresi, tasarım ve donanım, ürün yelpazesi, teknik donanım, standın işletilmesi ve organizasyon gibi kriterler ele alınarak yapılan değerlendirmede; ilk üç sırayı alan firmalara sırasıyla yüzde 20, yüzde 15 ve yüzde 10 indirim yapıldı.

-KONUŞMALAR-

Törende konuşan Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, sebze teşvik müsabakasında dereceye giren yetiştiricilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Görgülüarslan, "Ülkemizin ve bölgemizin tarımsal potansiyeli hızla gelişmektedir. 20 yıl önce çok kısıtlı koşullarda başlayan fuarımız, ülkemizin en önemli fuarlarından birisi haline gelmiştir. İstikrar ve başarısından bir şey kaybetmemiştir" şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Yoran da, amaçlarının tarladan sofraya takip edilebilen markalı ürünler yetiştirmek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 9 Bin 900 analiz yapıldığını ifade eden Yoran, "Çok cüzi miktarda kalıntı problemi ile karşılaştık ve bertaraf edilmesi için gerekenler yapıldı. Avrupa ülkelerinde bu oran çok daha yüksektir. Kendimize güvenmeliyiz. Üreticilerimize, bu tip organizasyonları yakından takip etmelerini ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan ise, Finike İlçe Tarım Müdürlüğü sorumluluğunda gerçekleşen sebze teşvik müsabakasının Hasyurt Tarım Fuarı kapsamında geleneksel hale geldiğini kaydetti.

Aslan şöyle devam etti:

"Hasyurt Tarım Fuarı'nda sebze teşvik müsabakasına katılmak isteyen yetiştiricilerimiz Finike, Kumluca ve Demre Tarım İlçe Müdürlükleri'ne başvuruda bulunmuşlardır. İlçe müdürlüklerinin katılımıyla oluşturulan komisyon, üç ilçemizden yarışmaya katılan üreticilerimizin seralarını tek tek dolaşarak puanlama yapmıştır. Yarışmaya katılan tüm üreticilerimizin ürünleri birbirinden iyi ve kalitelidir. Ancak, yarışmanın formatı gereği, her kategoriden bir birinci tespit edildi. "

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise, tarım sektöründe çalışanların bu yıl büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kayhan, girdilerinin artması karşısında, fiyatlarda düşüş yaşandığını vurguladı.

Sebze Teşvik Müsabakası ödül töreninde, ilköğretim okulları arasında yapılan

"Çocuk gözüyle tarım" konulu resim yarışmasında ilk üç dereceyi elde eden ilk ve orta kademe öğrencilerine Fuar Tertip Komitesi tarafından çeyrek altın verildi.

Törende Kolaklar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title