Haberler

20 Günlük Bebek İhmalden Öldü İddiası

Devlet Hastanesi'nde Hayatını Kaybeden 20 Günlük Bebeğin, Doktor İhmali Sonucu Öldüğü İddia Edildi. Baba Fikret Karaman, Devlet Hastanesi'ne Getirdiği Çocuğuna, Doktorun 1 Gün Sonra Baktığını İleri Sürdü. Dr. Emine Dülgar'ı Çocuğunun Ölümünden Sorumlu Tutan Baba Karaman, Savcılığa Suç Duyurusunda...

Devlet Hastanesi`nde hayatını kaybeden 20 günlük bebeğin, doktor ihmali sonucu öldüğü iddia edildi. Baba Fikret Karaman, Devlet Hastanesi`ne getirdiği çocuğuna, doktorun 1 gün sonra baktığını ileri sürdü. Dr. Emine Dülgar`ı çocuğunun ölümünden sorumlu tutan Baba Karaman, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, 20 günlük Muhammet`in cesedi, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kuruma gönderildi. Sağlık İl Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, sonuca göre idari soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Yüksekova İlçesi Esentepe Mahallesinde yaşayan Fikret ile Fatma Karaman`ın 20 gün önce dünyaya gelen Muhammet adlı ilk çocuğu, 3 gün önce rahatsızlandı. Bebek Muhammet Yüksekova`dan anne ve babası tarafından Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Minik Muhammet`e ilk müdahale acil servisteki doktorlar tarafından yapıldı. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Dülger`in muayeneye gelmediği ileri süren baba Karaman, bir gün sonra çocuğunun rahatsızlığını sürmesi yüzünden tekrar Muhammet`i hastaneye getirdi. Hastanede sıra numarası alan baba Karaman, 1 saat sonra çocuğunu Dr. Dülger`e muayene ettirebildi ve ardından da servisine yatırıldı. Baba Karaman, çocuğu için ilaç alıp hastaneye döndüğünde minik Muhammet`in öldüğü haberini aldı.

Bebeklerinin Dr. Dülger`in ihmali sonucu öldüğünü iddia eden baba Karaman, Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık, doktor ihmalinin olup olmadığını tespit etmek amacıyla Muhammet`in cesedini otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Baba Karaman, çocuğunun göz göre doktorun ihmali yüzünden kaybettiğini iddia ederek, ``Amacım doktorları rencide etmek değil, yarın başka bir arkadaşımın çocuğu da aynı şekilde ölebilir. Ben büyük zarar gördüm. Başkası görmesin. Savcılık da bunun suç olduğunu söyledi. Çocuğum doktorun ihmalkarlığından öldü. Zaten otopsi raporu sonucunda her şey belli olacak`` dedi.

Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, olayın adli makamlara intikal ettiğini söyledi. Dr. Ethemoğlu, ``Bu konuda bir şey söylemek doğru olmaz. Sonuca göre doktor hakkında gerekli idari soruşturma başlatacağız`` dedi.

Bu arada, baba Karaman`ın haber vermesi üzerine çekim yapmak üzere Devlet Hastanesi Acil Servisi`ne gelen basın mensupları burada hastanede temizlik işçisi olarak çalışanların saldırısına uğradı.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title