Haberler

20 Bin YTL Ödüllü Makale Yarışması

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Haftalık Yayın Organı İstanbul Ticaret Gazetesi'nin Kuruluşunun 50'nci Yılı Dolayısıyla Bir Makale Yarışması Düzenliyor. Bol Ödüllü Yarışmanın Konusu "Cumhuriyetin 100'üncü Yıldönümünü Kutlayacağımız 2023 Yılında Ekonomik Hedeflerine Ulaşmış, Dünyanın Politik Dengesinde Rol Sahibi Bir Türkiye Hayali Nasıl Gerçekleşebilir?" Şeklinde Belirlendi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haftalık yayın organı İstanbul Ticaret Gazetesi’nin kuruluşunun 50’nci yılı dolayısıyla bir makale yarışması düzenliyor. Bol ödüllü yarışmanın konusu “Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında ekonomik hedeflerine ulaşmış, dünyanın politik dengesinde rol sahibi bir Türkiye hayali nasıl gerçekleşebilir?” şeklinde belirlendi.

Konuyla ilgili İTO’dan yapılan yazılı açıklamada, üniversite öğrencilerinin yazdıkları makalelerle katılabileceği yarışmada birinci olan adayın 20 bin YTL’lik altın ödül, ikincinin 10 bin YTL’lik gümüş ödül, üçüncünün ise 5 bin YTL değerinde bronz ödül kazanacağı duyuruldu.

İTO açıklamasında, yarışmanın ana teması çerçevesinde, “2023’te dünyanın kaderini hangi dinamikler belirleyecek? Dünyanın güç dengesi doğuya mı kayıyor? Dengeler değişirken Avrupa’nın genişleme halkası nereye kadar uzanacak? Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünün kutlanacağı 2023’te Türkiye’nin dünya politikalarındaki rolü ne olacak? Türkiye ekonomik hedeflerine ulaşabilecek mi? Ekonomik, siyasi ve küresel bir güç olarak medeniyetler barışının sağlanmasında Türkiye nasıl bir misyon taşıyacak?” sorularına yanıtlar aranacağı belirtildi.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 30 NİSAN 2008

Yarışma için 1 Şubat 2008 itibarıyla başlayan başvurular 30 Nisan 2008 tarihinde son bulacak.

Yarışmanın seçici kurulunda şu isimler yer alıyor:

“İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Erken, İTO Genel Sekreteri Dr. Cengiz Ersun, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Emekli Büyükelçi Volkan Vural, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Aktar, Yenişafak Yazarı İbrahim Karagül, Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Meltem Müftüler, Dünya Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Murat Yülek.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title