Haberler

20 Aylık Özlem Bitti

20 ay önce kaçırılan ve 15 gün önce bulunan Ulus bebek, yapılan DNA testinin ardından gerçek anne ve babasına teslim edildi.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 20 ay önce Hülya ve İrfan Uslu çiftinin Tatvan Kadın ve Çocuk Hastanesi'nden kaçırılan ve 15 gün önce Tatvan ilçesine bağlı Benekli Köyde bulunan, Ulus bebek yapılan DNA testinin ardından gerçek anne ve babasına teslim edildi. 20 aylık aradan sonra bebeklerine kavuşan anne Hülya ve baba İrfan Ulus sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Doğum sancıları başlayınca 25 Ocak 2010'da Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Hülya Ulus, normal doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebek kusma ve bulantı şikayeti nedeniyle çocuk uzmanı tarafından hastanenin yenidoğan servisine yatırıldı. Bir süre sonra gelen bir kadın henüz adı bile konulmayan bebeği emzireceğini söyledi. Hemşire de bu kadının bebeğin annesi olduğunu sanarak teslim etti. Bebeği alan kadın ardından da ortadan kayboldu. Yeni doğan servisine bebeğini emzirmek için gelen Hülya Ulus, bebeği bulamadı. Hemşirenin bebeği emzirmek üzere bir kadının aldındığını söylemesi üzerine de bebeğin kaçırıldığı ortaya çıktı.

Hülya ve İrfan Ulus kaçırılan bebeklerini bulunması için çalmadık kapı bırakmadı. Aile, bebeğin bulunmasını sağlayana 30 bin lira ödül vaadinde bulundu. Aradan 20 ay geçtikten sonra müjdeli haber 15 gün önce geldi. Bitlis Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, uzun süreden beri sürdürdükleri titiz çalışma sonucu Ulus bebeğin izine, Tatvan İlçesi'nin Benekli Köyü'nde ulaştı.

Polis, hastanede o dönemde yenidoğan bebeklerden alınan topuk kanlarını tek tek incelemeye aldı. Bir süre sonra Ulus bebek kaçırılan aile tarafından tedavi için hastaneye getirildi. Ulus bebekten başka bir hastalığı için alınan kanla, daha önce alınan topuk kanı uyuşunca polis, operasyon için düğmeye bastı.

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bitlis'te bebeği kaçırdığı iddia edilen Gülden Ş'nin Tatvan İlçesinin Benekli köyündeki evine baskın yaptı. Bebeği alan polis, Gülden Ş. ile aynı aileden 3 kişiyi de gözaltına aldı. Polis, bebeğin bulunduğu müjdesini anne Hülya ve baba İrfan Ulus'a da bildirdi.

Bebeğin bulunmasının ardından Gülden Ş. , bebeği kaçırmadığını, kendi çocuğu olduğunu söyledi. Bunun üzerine bebek devlet korumasına alındı. Gülden Ş. ile kocası Muhammet Ş'den kan örnekleri alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Aynı gün Hülya ve İrfan Ulus çiftinden de kan örnekleri alındı.

Ankara Jandarma Kliminal laboratuarında yapılan DNA testinin sonuçları bugün belli oldu. müjdeli haber de aileye iletildi. Anne Hülya, eşi İrfan ulus ile çok sayıda yakını bebeği teslim almak üzere bugün Bitlis Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne geldi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, müjdeli haberi aile ile paylaştıktan sonra burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Vali Yılmaz, Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleren teşekkür ederken, 20 aydır bebeklerinin özlemini çeken aileye de mutluluklar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından da Anne Hülya ile baba İrfan Ulus'a sosyal hizmetler uzmanıları tarafından kısa bir pskolojik destek verildi. Daha sonra da adı "Murat" bırakılan bebek anne ve baba teslim edildi. Anne Hülya ve Baba İrfan Ulus'un sevinç gözyaşları döktükleri görüldü. Bebeklerini hasretle kuçaklayan aile konuşmakta güçlük çektiklerini belirterek emeği geçenelere teşekkür etti. Ardından da aile Tatvan'a gitmek üzere Bitlis'ten konvoy halinde ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title