Haberler

2. Zivzik Nar Şöleni

Siirt Valisi Aydın: "Dağların tepelerine yazıyorduk 'Ne Mutlu Türküm' diye o da 'Kürdüm' diyordu"

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Dağların tepelerine yazıyorduk 'Ne Mutlu Türküm' diye o da 'Kürdüm' diyordu" dedi.

Vali Aydın, Dişilinar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneğince,  Dişilinar köyünde düzenlenen 2. Zivzik Nar Şöleni'nde yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin önemini vurguladı.

Süreç sayesinde sağlanan huzur ortamında şölende gençlerin kardeşçe halay çektiğini ve mutluluğu paylaştığını dile getiren Aydın, "Bir ve beraber olduğumuz zaman Allah'ın izni ile bizi hiç kimse yere seremez. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Siirt ile güçlü bir Türkiye olur. Elimden geldiği kadar ben Kürtçe de öğrendim. Öğrendiklerimizi tüm dünyaya söyledik. Bu bizim kültürümüzdür bunu kimse yok sayamaz, bu bizim kimliğimiz" ifadesini kullandı.

"Yıllarca belki çok yanlış işler oldu. Ben itiraf ediyorum; belki devlet olarak çok yanlış yapıldı" diyen Aydın, şöyle konuştu:

"Geçen gün Şırnak Valisini ziyaret ettiğimde sayın valim 'Biz 10 yıl önce bunlar konuşsaydık, bize deli, bu adam kafayı mı üşütmüş' derlerdi. Yeni paketleri biliyorsunuz, sabahları 'Ne Mutlu Türküm' diye başlayan andımız vardı. Bunlar hepsi kaldırıldı, bazı şeyleri çözmemiz lazım. Dağların tepelerine yazıyorduk 'Ne Mutlu Türküm' diye o da 'Kürdüm' diyordu. Biz bunları kaldırdık, devlet olarak millet olarak biz biriz ve kardeşiz. Yeter ki biz birbirimizi sevelim. Biz birbirimizi sevdiğimiz zaman dosta düşmana bu mesajı verdiğimiz zaman, kimse bize bir şey yapmaz."

Kürtçe konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise bölgede yapılan barajlara tepki gösterdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise demokratikleşme paketine değinerek, paketin halkın beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Dişlinar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kümek, her yıl bin 300 ton Zivzik Narı üretildiğini belirtti.

Şölen, bahçelerden nar hasadı yapılmasının ardından verilen konserle sona erdi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Şölen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title