Haberler

2. Uluslararası Ulusal Kent Politikası Konferansı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, Fransa'daki 2. Uluslararası Ulusal Kent Politikası Konferansı'nda, dünyanın farklı kıtalarından Ulusal Gençlik konseylerini ve gençlik temsilcilerini, organizasyonunu üstlendiği oturumda buluşturarak, Türkiye'nin ulusal kent politikaları,...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, Fransa'daki 2. Uluslararası Ulusal Kent Politikası Konferansı'nda, dünyanın farklı kıtalarından Ulusal Gençlik konseylerini ve gençlik temsilcilerini, organizasyonunu üstlendiği oturumda buluşturarak, Türkiye'nin ulusal kent politikaları, yerel yönetim çalışmaları ve Suriyeli mültecilere yönelik atılan adımları anlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, OECD 2. Uluslararası Ulusal Kent Politikası Konferansı'nda, Yeni Kent Gündemine İlişkin "Ulusal Kent Politikası ve Gençlik" konulu oturum düzenleyen İBB Gençlik Meclisi, ülkelerin Ulusal Gençlik konseylerinin üyelerini ve uluslararası organizasyonların gençlik temsilcilerini Fransa'da bir araya getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Habitat Gençlik Danışma Kurulu Üyesi Jonas Freist-Held, Avrupa Gençlik Forumu Başkanı Mari Stromsvag, BM Kalkınma Çözüm Ağı Proje Sorumlusu Gabriela Aguinaga-Gumuzio, Rusya Uluslararası Girişimler Teşvik Merkezi Başkanı Roman Chukov, Birleşik Arap Emirlikleri Gençlik Meclisi Başkanı Jawaher Al Meahiri ve Fas Yerel Gençlik Meclisleri Ağı Başkanı Nidal Benali'nin de hazır bulunduğu oturumun organizasyonunu İBB Gençlik Meclisi yaptı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nde (OECD) etkinlik gerçekleştiren ilk gençlik örgütü olan İBB Gençlik Meclisi'nin düzenlediği oturumda, Türkiye'nin ulusal kent politikaları, yerel yönetim çalışmaları ve Suriyeli mültecilere yönelik atılan adımlar anlatıldı.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında attığı imza ve direktifi ile kurulan İBB Gençlik Meclisi'nin yerel yönetimlerle ilgili yaptığı çalışmaları ve Türkiye'nin 2023 vizyonunu anlattı.

Ağırbaş konuşmasında, Türkiye'de son birkaç yılda, gençlerin ulusal kent politikalarına aktif katılımı için hem ulusal hem de belediye düzeyinde güçlü bir alan oluşturduklarının altını çizerken, gençlerin başarı için bakanlıklara ve yerel yönetimlere odaklanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin yüksek deprem riski altında olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da desteği ile kapsamlı bir kentsel dönüşüm altyapısını kurmaya başladıklarını belirten Ağırbaş, Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığına ve 2 milyondan fazla mültecinin şehirlerde yaşadığına dikkati çekti.

İstanbul'da 700 binden fazla mültecinin bulunduğuna değinen Ağırbaş, mültecilerin barınması ve sosyal hayata entegre edilmelerine ilişkin, Türkiye'nin geliştirdiği yöntemleri de aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Birleşmiş Milletler Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title