Haberler

"2. Uluslararası Ressamlar Buluşması"

Gaziantep'te gerçekleştirilen "2.Uluslararası Ressamlar Buluşması" çalıştayına, 8 ülkeden 23 ressam katıldı.

Gaziantep'te gerçekleştirilen "2. Uluslararası Ressamlar Buluşması" çalıştayına, 8 ülkeden 23 ressam katıldı.

Etkinlik çerçevesinde, Türkiye'nin yanı sıra, Mısır, İspanya, Filipinler, İtalya, Fransa, Filistin, Gürcistan ve Polonya'dan gelen 23 sanatçı, resim çalışmalarını sürdürüyor.

Koordinatör Aslı Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin sembol kenti haline gelen Gaziantep'i, sanat alanında da önemli bir konuma taşımak amacıyla buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlkini 2010 yılında yaptıkları çalıştayın geleneksel hale geldiğini, bir yıllık hazırlık döneminin sonunda ikinci programı düzenlediklerini belirten Özen, bu yıl Türkiye'den 15 ve yurt dışından 8 ressamı ağırladıklarını, katılımcıların dallarında ünlü akademisyenler olduğunu vurguladı.

Çalıştaya katılan ressamların Gaziantep ve Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel bölgelerini gezdiğini, geleneklerini görme imkanı bulduğunu ifade eden Özen, "Her sanatçımızın kendi tarzı var. Bu kültürden edindikleri izlenimleri kendi resimlerine empoze ettiler. Çalıştayın süresi 10 gün. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Etkinliğin sonunda sanatçılarımız bize 2 eser bırakacaklar. Sergi açacağız" dedi.

Özen, etkinlik kapsamında ressamların yapacakları resimlerin, 16-31 Mayıs'ta Sanko Sanat Galerisi'nde sergileneceğini dile getirdi.

Sanatçılardan Maestro Pippo Bescemi de Gaziantep'te olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Burada çok kültürlü bir ortam var. Daha önce katıldığım bazı çalıştaylar olmuştu ama burada olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Sanko Holdingin katkısıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Ahmad Canaan, Prof. Dr. Ahmed ABD Elkarem, Prof. Dr. Ahmet Özol, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Prof. Dr. Ali Candaş, Aslı Özen, Prof. Dr. Basri Erdem, Durmuş Ali Akça, Gülay Yüksel, Jonal Buenafe, Maestro Pippo Buscemi, Magdalena Maler, Nihat Kahraman, Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen, Doç. Dr. Numan Arslan, Prof. Dr. Nur Gökbulut, Prof. Dr. Ramiz Aydın, Reyhan Abacıoğlu, Sandra Sourez, Teymur Ağalıoğlu, Wit Boguslaswski, Yusuf Toprak ve Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen katılıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep İspanya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title