Haberler

2. Uluslararası Kommagene Gençlik Buluşması Sona Erdi

2. Uluslararası Kommagene Gençlik Buluşması İçin 20 Ülkeden Malatya'ya Gelen 40 Genç, Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdikten Sonra Malatya'dan Ayrıldı.

2. Uluslararası Kommagene Gençlik Buluşması için 20 ülkeden Malatya'ya gelen 40 genç, tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra Malatya'dan ayrıldı.

İlki geçen yıl 14. Malatya Fuarı sponsorluğunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonun 2.'si geçen hafta sonunda gerçekleşti. 15. Malatya Fuarı kapsamında gerçekleştirilen 2. Uluslararası Kommagene Gençlik Buluşması için 20 ülkeden gelen 40 genç, 5 gün süreyle Nemrut Dağı, Aslantepe, Battalgazi ve Darende'deki tarihi ve kültürel miraslarımızı gezerek, çeşitli sosyal aktivitelere katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, "Amacımız, her ne kadar farklı kültürlere sahip dünya gençliğini bir araya getirmekse de gerek Malatya'nın tanıtımı gerekse unutulmaya yüz tutmuş Malatya-Nemrut hattının yeniden yoğun bir şekilde kullanımını sağlayarak Türk turizmine katkı sağlamaktır. Söz konusu projeye katılım her geçen yıl artıyor. Organizasyon, önümüzdeki yıllarda uluslararası anlamda dünyaca ünlü geleneksel bir gençlik gezisi haline gelecektir" dedi.

(NA-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title